Κήπος Στα Μεσόγεια: Αρνητική Γνωμοδότηση Δήμου Σαρωνικού για τη ΜΠΕ του Έργου - Μελέτη παράπλευρου Οδικού Άξονα Σταυρού-Λαυρίου

Αρνητική Γνωμοδότηση Δήμου Σαρωνικού για τη ΜΠΕ του Έργου - Μελέτη παράπλευρου Οδικού Άξονα Σταυρού-Λαυρίου


Με ομόφωνη απόφαση της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Σαρωνικού γνωμοδοτεί αρνητικά για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Μελέτη παράπλευρου οδικού δικτύου και ανισοπεδοποίησης κρίσιμων κόμβων στο διευρωπαϊκό οδικό άξονα Σταυρού – Λαυρίου/ Τμήμα: Μαρκόπουλο – Λαύριο», καθώς κρίνει ότι θα
επιφέρει τον οικονομικό μαρασμό και την ολοκληρωτική απομόνωση του κυρίως οικισμού των Καλυβίων. 


Συγκεκριμένα με τη μελέτη αυτή ο Δήμος έλαβε πρώτη φορά γνώση του σχεδιαζόμενου οδικού άξονα με το παράπλευρο οδικό του δίκτυο και τους κόμβους σύνδεσής του με το τοπικό κυκλοφοριακό δίκτυο. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα προβλέπονται η επέκταση της "Αττικής Οδού" καταργεί την υπάρχουσα κύρια είσοδο, προβλέπει ως κύρια είσοδο τη 2η είσοδο Καλυβίων στον Αγ. Γεώργιο και πιθανότατα θα επιβάλλει την τοποθέτηση σταθμών διοδίων και την πληρωμή αυτών, ακόμα και για όσους μετακινούνται από τα Καλύβια έως το Λαύριο. 

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Σαρωνικού, κατόπιν της εισήγησης του Προέδρου και Δημάρχου κ. Σωφρόνη περί απομόνωσης του κυρίως οικισμού των Καλυβίων από τον προτεινόμενο σχεδιασμό και δημιουργίας πληθώρας προβλημάτων στην κυκλοφορία των κατοίκων και επισκεπτών, με συνέπεια τον οικονομικό μαρασμό της αγοράς, ομόφωνα τα μέλη της Επιτροπής υπερψήφισαν την πρόταση απόρριψης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων λόγω διαφωνίας με την διάταξη των κόμβων στη μελέτη χάραξης. Επιπροσθέτως, ομόφωνα προτείνει τη διατήρηση του κυρίως κόμβου στη σημερινή του θέση, δηλαδή στη συμβολή της Λεωφ. Λαυρίου με τη Λεωφ. Μαρκοπούλου. 

«Η Δημοτική Αρχή Σαρωνικού κι εγώ προσωπικά δε θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση την περιθωριοποίηση και απομόνωση του Δήμου μας. Με κάθε νόμιμο μέσο θα υπερασπιστούμε τις επιχειρήσεις της περιοχής μας, την ανάπτυξη περαιτέρω επιχειρηματικής δραστηριότητας και την ελεύθερη μετακίνηση των κατοίκων κι επισκεπτών της περιοχής μας. Ευχόμαστε να αναλογιστούν οι υπεύθυνοι τα προβλήματα που προκαλούνται από τον προτεινόμενο σχεδιασμό του έργου και να προβούν στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, ενεργώντας με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, ως οφείλουμε να ενεργούμε όλοι όσοι ασκούμε δημόσια διοίκηση», επισημαίνει ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γεώργιος Σωφρόνης.



ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ      
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.