Στη λαχανοσαλάτα μου βάζω συνήθως καρύδια ή αμύγδαλα αλλά αυτή τη φορά τα μόνα που βρήκα ξεχασμένα στο ντουλάπι ήταν μια χούφτα μπαγιάτικα αράπικα φιστίκια που κανονικά θα πήγαιναν για πέταμα.
Αποφάσισα να τους δώσω μία τελευταία ευκαιρία κι έβαλα στη φωτιά ένα μικρό, ανοξείδωτο τηγάνι, έριξα μία φλούδα βούτυρο και μία κοφτή κουταλιά του γλυκού σκούρα ζάχαρη, πρόσθεσα τα φιστίκια (ξεφλουδισμένα) και λίγο χοντρό αλάτι και τα άφησα στην ησυχία τους για δύο λεπτά, μέχρι να αρχίσει να λειώνει η ζάχαρη. Ύστερα σήκωσα το τηγάνι από τη φωτιά και το ταρακούνησα για να καλυφθούν όλα τα φιστίκια με την καραμέλα, που είχε ήδη πάρει το απαραίτητο, σκούρο χρυσαφί χρώμα. Η θερμότητα στον πάτο του τηγανιού συνέχιζε να λειώνει την ζάχαρη χωρίς να την καίει και σε λιγότερο από 5 λεπτά τα καραμελωμένα φιστίκια ήταν έτοιμα.
Τα άπλωσα σε λαδόκολα για να μην κολλήσουν κι όταν κρύωσαν λίγο, τα ψιλόκοψα με το μαχαίρι, τα πρόσθεσα στη λαχανοσαλάτα (λάχανο, φινόκιο, κρεμμύδι, μαϊντανός) κι ήταν πραγματικά αγνώριστα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου