Κήπος Στα Μεσόγεια: Συνταγή: Γαλακτομπούρεκο

Συνταγή: Γαλακτομπούρεκο

Ίσως το πιο αγαπημένο γλυκό των Ελλήνων!

Καλή μας όρεξη










ΥΛΙΚΑ


  • 8 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. μαργαρίνη για το άλειμμα των φύλλων


  • Κρέμα:
    • 1 + 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα 2%
    • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
    • 1 κούπα ζάχαρη
    • 3 βανίλιες
    • 2 κ.σ. μαργαρίνη
    • 3 αυγά

    Σιρόπι:

    • 4 κούπες νερό
    • 3 + 1/2 κούπες ζάχαρη
    • 1/2 λεμόνι
    • 1/4 ξυλάκι κανέλλας

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Για την κρέμα, βάζω το γάλα να βράσει, προσθέτω τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και την μαργαρίνη και τα ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να πήξει καλά η κρέμα.
    Αφού λοιπόν πήξει, την αφήνω για 5 λεπτάκια να κρυώσει και μετά προσθέτω και τα 3 αυγά χτυπημένα, ανακατεύοντας καλα Για τα φύλλα, βουτυρώνω ένα μέτριο ταψί και στρώνω 4 φύλλα στον πάτο, βουτυρωμένα και τα 4 και προσθέτω την κρέμα.
    Την απλώνω ομοιόμορφα και στρώνω απο πάνω άλλα 4 βουτυρωμένα φύλλα.

    Αυτά που προεξέχουν τα γυρνάω προς τα μέσα.
    Ψήνω το γαλακτομπούρεκο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσει καλά.
    Βράζω το σιρόπι για 20 λεπτάκια, και όταν βγάλω το γαλακτομπούρεκο απά τον φούρνο και είναι χλιαρό το σιροπιάζω με το καυτό σιρόπι! 
    Το αφήνω μερικές ώρες να σιροπιαστεί καλά!


    Πηγή

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
    Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
    Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
    Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.