Εύκολη Ζύμη Για Πίτσα
Υλικά
- 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- Μαγιά φρέσκια μεγέθους 1 καρυδιού
- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- ... λίγο ούζο
Προετοιμασία
- Βάλτε το αλεύρι σε μπολ
- Ζεστάνετε το νερό, ρίξτε μέσα τη μαγιά και ανακατέψτε να διαλυθεί καλά.
- Ρίξτε τη στο αλεύρι και ρίξτε και λίγο ούζο
- Ζυμώστε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια
- Αλείψτε το ταψάκι σας με λίγο λάδι και ανοίξτε τη ζύμη με τα δάχτυλα να το καλύψει
- Βάλτε τη γέμιση της αρεσκείας σας
- Ψήστε στους 200 μέχρι να πάρει χρώμα
Το αλεύρι λίγο λίγο, όσο σας πάρει να μην κολλάει. Όχι πολύ γιατί σκληραίνει η ζύμη. Αν μείνει 10΄ στο μπολ γίνεται πολύ μαλακή και ανοίγει πιο εύκολα στο ταψί. Το νερό όχι καυτό γιατί κόβει η μαγιά (ζεστό να το αντέχετε στο δάχτυλό σας μέχρι το 10)
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου