ΥΛΙΚΑ
Για περίπου 50 κομμάτια
100 γρ βούτυρο
100 g ζάχαρη άχνη
4 ασπράδια αυγών
75γρ αλεύρι
1 βανίλια
Εκτέλεση
Αν θέλετε να βάλτε και κακάο (1 κουταλιά της σούπας κακάο και επιπλέον 1 κουταλια της σούπας άχνη )
Σε ένα μπολ, βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και Χτυπάτε με το μίξερ να γινει το βούτυρο σαν αλοιφή
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα προσθέτουμε την βανίλια και ενώνουμε το βούτυρο με την μαρέγκα.
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και βάζουμε μικρές κουταλιές και τις απλώνουμε ψηνουμε σε 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για 6-7 λεπτά όχι παραπάνω για να παραμείνουν μαλακά, τα τυλίγουμε σε ένα μολύβι όσο είναι ζεστά και αφήνουμε να κρυώσουν και μετα τα γεμιζουμε με κρεμα η μερέντα.
kafeneio-gr.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου