Κήπος Στα Μεσόγεια: Πώς να φτιάξετε παγκάκι κήπου σε λιγότερο από μια ώρα !

5 Ιουλίου 2013

Πώς να φτιάξετε παγκάκι κήπου σε λιγότερο από μια ώρα !


   Δεν πάει πολύς καιρός που άρχισα να σκέφτομαι ότι χρειάζομαι ένα παγκάκι για την αυλή στο εξοχικό. Και σαν φαν του diy που είμαι, άρχισα να ψάχνω τρόπους για το πώς να το φτιάξω μόνη μου. Έκανα, λοιπόν τη σχετική έρευνα στο διαδίκτυο, αλλά δυστυχώς τα περισσότερα diy παγκάκια που βρήκα ήταν από παλέτες. Ωραία μεν σαν ιδέα, αλλά στην πράξη  κάπως περίπλοκο για κάποιον που δεν ξέρει ή δεν θέλει να μπλεχτεί με πριόνια, τρυπάνια, βίδες και τα σχετικά.

  Μέχρι που στο kaylasbasement  βρήκα την ιδανική κατασκευή για παγκάκι: απλό, μοντέρνο, οικονομικό και κυρίως τόσο εύκολο που δεν γίνεται να αποτύχεις- και αποφάσισα να το μοιραστώ μαζί σας!

Θα χρειαστείτε:
  • 12 τσιμεντόλιθους
  • 4 ξύλινα καδρόνια ή τάβλες 
  • κόλλα πλακιδίων ή οποιαδήποτε άλλη κόλλα κατάλληλη για τσιμέντο.

Κόστος

τσιμεντόλιθοι   - από 50 λεπτά το τεμάχιο 
καδρόνια         - από 3.49 ευρώ τα 3 μέτρα (praktiker)
κόλλα              - από 2.79 ευρώ

Σύνολο (για ένα παγκάκι 1.5 μέτρο) = 15,77 

Διαδικασία:

  Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Ουσιαστικά, δημιουργούμε δύο στηρίγματα από τσιμεντόλιθους δεξιά και αριστερά και ανάμεσα σε αυτά περνάμε τα καδρόνια, φροντίζοντας οι άκρες τους να ακουμπάνε καλά στους τσιμεντόλιθους για να είναι σταθερή η κατασκευή μας.

             


  Τα στηρίγματα γίνονται κολλώντας 4 τσιμεντόλιθους κάθετα και άλλους δύο οριζόντια από πάνω με κόλλα πλακιδίων. Αν ωστόσο επιθυμείτε το παγκάκι που θα φτιάξετε να έχει διαφορετικό ύψος, μπορείτε να τους τοποθετήσετε ανάλογα, προσθέτοντας ή αφαιρώντας τσιμεντόλιθους ή κάνοντας  άλλη διάταξη.  

  Προσωπικά, λατρεύω το πόσο γρήγορα, εύκολα και οικονομικά γίνεται αυτό το παγκάκι, αλλά για να πω την αλήθεια είχα ένα θέμα με τους τσιμεντόλιθους- θα τους ήθελα λίγο πιο "ευπαρουσίαστους" αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Άρχισα να σκέφτομαι λοιπόν με ποιον (όσο το δυνατόν πιο εύκολο) τρόπο θα μπορούσε να γίνει αυτό, δεδομένου ότι το τσιμέντο είναι και κάπως δύσκολο υλικό- πχ δεν βάφεται εύκολα- και κατέληξα στις εξής ιδέες:

Με την κόλλα πλακιδίων που θα μας περισσέψει μπορούμε να κολλήσουμε βότσαλα κήπου πάνω στους τσιμεντόλιθους, λευκού ή άλλου χρώματος.

                   


  Μία άλλη ιδέα, αν θέλουμε πιο ραφιναρισμένο αποτέλεσμα είναι, αντί για βότσαλα να κολλήσουμε ψηφίδες (μικρά βότσαλα-πέτρες-ψηφίδες πάνω σε πλαστικό δίχτυ που πωλούνται με το κομμάτι). Θα μπορούσαμε, ακόμη, να περάσουμε τα καδρόνια με ένα βερνίκι ξύλου, ώστε να τους δώσουμε μία διαφορετική απόχρωση και να βοηθήσουμε ταυτόχρονα να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση, ενώ χρησιμοποιώντας μία ριπολίνη μπορούμε να τους αλλάξουμε εντελώς το χρώμα- να τα κάνουμε πχ λευκά, μπλε, γκρι, κ.α., ταιριάζοντας τα και με τα ανάλογα βότσαλα.


Όσο για το μαξιλάρι, δείτε εδώ με ποιον τρόπο μπορείτε να φτιάξετε ένα χειροποίητο ethnic μαξιλάρι που θα ταιριάζει με το καινούριο παγκάκι σας!
Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.