Κήπος Στα Μεσόγεια: Μοντέρνο τραπεζάκι εξωτερικού χώρου από γλάστρες!

5 Ιουλίου 2013

Μοντέρνο τραπεζάκι εξωτερικού χώρου από γλάστρες!


  Το καλοκαίρι έφτασε και ο χρόνος που περνάμε στις αυλές, τους κήπους και τις βεράντες γίνεται όλο και περισσότερος, με αποτέλεσμα ένα όμορφο καλοκαιρινό τραπέζι να είναι πάντοτε απαραίτητο. Στο σημερινό post θα δούμε πώς με δύο γλάστρες και μερικά ακόμη απλά υλικά μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα μοντέρνο τραπεζάκι μέσης εξωτερικού χώρου και να δώσουμε μία funky νότα στη διακόσμησή μας!  

Θα χρειαστείτε:

  • δύο (ίδιες) γλάστρες
  • ένα ρηχό ταψάκι ή ένα κομμάτι γυαλί (κυκλικού σχήματος)      
  • κόλλα πλακιδίων ή άλλη ισχυρή κόλλα
Και προαιρετικά:
  • χρωματιστό σπρέι (για τις γλάστρες) 
  • διάφανο σπρέι κατά της σκουριάς (για το ταψάκι)
  • διακοσμητικά βότσαλα
  • σιλικόνη
Διαδικασία:

1. Τοποθετούμε τις γλάστρες τη μία πάνω στην άλλη, έτσι ώστε οι βάσεις τους να εφάπτονται και χρησιμοποιώντας λίγη κόλλα πλακιδίων, τις κολλάμε μεταξύ τους για μεγαλύτερη σταθερότητα. 


2. Περνάμε την ένωση περιμετρικά με μία μικρή ποσότητα σιλικόνης, ίσα ίσα να μην είναι πολύ ορατή και για να δημιουργήσουμε ένα πιο ραφιναρισμένο αποτέλεσμα.  

3. Αφήνουμε την κατασκευή να στεγνώσει για λίγες ώρες και στη συνέχεια, περνάμε στο βάψιμο. Αν το υπάρχον χρώμα στις γλάστρες σας ικανοποιεί, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα. Ωστόσο, πιο διασκεδαστικό (και οικονομικό) θα ήταν να αγοράσετε απλές πήλινες γλάστρες και να τις βάψετε εσείς με σπρέι στην απόχρωση που επιθυμείτε. Για περισσότερη αντοχή στις καιρικές συνθήκες, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήστε δύο στρώσεις σπρέι.

4. Τελειώνουμε την κατασκευή μας τοποθετώντας την επιφάνεια του τραπεζιού. Υπάρχουν πολλά αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επιφάνεια, αρκεί να είναι κυκλικού σχήματος και στις κατάλληλες διαστάσεις. Αν ωστόσο θέλετε να κινηθείτε με ασφάλεια, παρακάτω σας προτείνω δύο ήδη δοκιμασμένες και όμορφες ιδέες: 

Ταψάκι πίτσας

 Το βρίσκετε εύκολα, είναι όμορφο, ανθεκτικό, οικονομικό και βγαίνει σε πολλές διαφορετικές διαστάσεις για να βρείτε αυτή που ταιριάζει στο τραπεζάκι σας. Επειδή όμως είναι μεταλλικό, μην ξεχάσετε να το περάσετε μερικές στρώσεις σπρέι για προστασία από την σκουριά, έτσι ώστε να μπορείτε να το χαίρεστε για περισσότερο καιρό.  

 Γυαλί


   Αν θέλετε να δώσετε στην κατασκευή σας μία πιο ιδιαίτερη αισθητική, τότε η γυάλινη επιφάνεια είναι η ιδανική λύση. Θα χρειαστείτε ένα κομμάτι γυαλί λίγο μεγαλύτερο από τις γλάστρες σε περίμετρο και μεσαίο σε πάχος. Για ακόμη πιο όμορφο αποτέλεσμα, γεμίστε την πάνω γλάστρα με διακοσμητικά βότσαλα ή ακόμη, προσθέστε χώμα και φυτέψτε ένα μικρό ανθεκτικό φυτό. Το χειροποίητο τραπεζάκι σας θα είναι μοναδικό!  Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.