Κήπος Στα Μεσόγεια: Συνταγή: Μουσταλευριά

12 Οκτωβρίου 2015

Συνταγή: Μουσταλευριά


Ίσως το πιο επίκαιρο γλυκό της εποχής!
Υλικά

  • 4 ποτήρια μούστος
  • 1 ποτήρι αλεύρι
  • στάχτη
  • καρύδια
  • κανέλα
  • σουσάμι


Εκτέλεση


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον μούστο που διαθέτουμε για το γλυκό και ρίχνουμε μέσα στάχτη (δέκα κιλά μούστος, ένα κιλό στάχτη).

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ξαφρίζουμε συνέχεια μέχρι να χουχλάξει.

Το αφήνουμε να πάρει μερικούς χούχλους και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να ξαστερώσει ο μούστος.

Όταν γίνει αυτό, σουρώνουμε προσεκτικά το μούστο σε μια άλλη κατσαρόλα (στο σουρωτήρι βάζουμε και πανί) προσέχοντας να μην πέσει το κατακάθι.

Μετράμε το μούστο που έχουμε καθαρό και ρίχνουμε το ανάλογο αλεύρι.

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει.

Λίγο πριν πήξει ρίχνουμε μέσα τα καρύδια (αν θέλουμε)

Βάζουμε τη μουσταλευριά σε πιάτα (ή σε μπωλ), που τα έχουμε προηγουμένως βρέξει για να μην κολλάει το γλυκό και να βγαίνει κομμάτια, και από πάνω πασπαλίζουμε με σουσάμι, κανέλα και χοντροκομμένα καρύδια».

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.