Κήπος Στα Μεσόγεια: Εθελοντικός Καθαρισμός της Παραλίας Αγ Σπυρίδωνα Π Ράφτη

Εθελοντικός Καθαρισμός της Παραλίας Αγ Σπυρίδωνα Π Ράφτη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                              Μαρκόπουλο, 5/10/2015
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                              
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
καθαρίζουμε και ομορφαίνουμε
την παραλία του Αγ. Σπυρίδωνα στο Πόρτο Ράφτη,
συμμετέχοντας στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2015.


Αγαπητοί Συμπολίτες,
Ο Δήμος Μαρκοπούλου, σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στον Εθελοντικό Καθαρισμό της παραλίας του Αγ. Σπυρίδωνα στο Πόρτο Ράφτη, το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 10:00 – 14:00, στα πλαίσια συμμετοχής του στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2015, που συντονίζει η HELMEPA για 24η συνεχή χρονιά στην χώρα μας.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο εθελοντικό γεγονός του είδους του στον κόσμο και έχει στόχο να αναδείξει το σημαντικό πρόβλημα της ρύπανσης ακτών και θαλασσών με απορρίμματα και την άμεση ανάγκη για μια πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά από όλους.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου θα διαθέσει σακούλες δύο ειδών, για ανακυκλώσιμα και μη, γάντια, όπως επίσης και τα απαραίτητα Απορριμματοφόρα και Φορτηγάκια για την αποκομιδή των συλλεχθέντων απορριμμάτων. Μαζί σας μπορείτε να φέρετε τα γάντια σας και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο πιστεύετε, ότι θα σας φανεί χρήσιμο για τον καθαρισμό της περιοχής.

Την αυλαία της δράσης, θα κλείσει στις 13:00, το συγκρότημα «SOUTHERN CROSS», από το Jacksonville της Φλόριντα, σε bluegrass – country ρυθμούς, πάνω στην παραλία του Αγ. Σπυρίδωνα.
Όσον αφορά στατιστικά στοιχεία της δράσης για το 2014, συνολικά περισσότεροι από 14.000 εθελοντές συμμετείχαν σε 330 εθελοντικούς καθαρισμούς που συντόνισε η HELMEPA, καθαρίζοντας συνολική έκταση 200 χιλιομέτρων και συλλέγοντας 28 τόνους απορριμμάτων, από τα οποία οι 9 τόνοι ανακυκλώθηκαν.
Ας βάλουμε λοιπόν και φέτος όλοι ένα χεράκι να καθαρίσουμε τον τόπο μας, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητά μας.

Ας σταματήσουμε το «κύμα των σκουπιδιών», με «ασπίδα» την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και συμμετοχή σε αυτή την δράση, που συνδυάζει τον Εθελοντισμό με τον Πολιτισμό.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.