Κήπος Στα Μεσόγεια: Νέες Επιδοτήσεις από ΟΑΕΔ για μείωση της Ανεργίας

Νέες Επιδοτήσεις από ΟΑΕΔ για μείωση της Ανεργίας

Ακόμα μια δράση του ΟΑΕΔ έρχεται μέσα στο Φθινόπωρο του 2015 να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες που προωθεί ο οργανισμός στην προσπάθεια να μειώσει την καλπάζουσα ανεργία που πλήττει εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια όλες τις ηλικίες.

Ιδιαίτερα έχουν πληγεί οι νέοι σε ηλικία πτυχιούχοι που αναζήτησαν μια επαγγελματική ευκαιρία και μια νέα ζωή στο εξωτερικό.

Είναι η πρώτη φορά (μετά το 1974 που παρατηρείτε πλέων μια μετανάστευση σε τέτοιο βαθμό ) αυτή τη φορά όχι σε εργατικό δυναμικό αλλά σε εξειδικευμένα στελέχη!

Στήριξη σε όσες επιχειρήσεις κατά το 2015 προχώρησαν σε καθαρή αύξηση της απασχόλησης αλλά και σε νέους ελεύθερους επιχειρηματίες που δημιούργησαν τη δική τους επιχείρηση τα δύο τελευταία έτη παρέχει η δράση «Ενίσχυση ρευστότητας και Απασχόλησης», η οποία αποτελεί και την αυλαία των προγραμμάτων του παλαιού ΕΣΠΑ 2007-2013, όπως είπε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Αλέξης Χαρίτσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για τις επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση της απασχόλησης, η ενίσχυση λαμβάνει τη μορφή αναδρομικής κάλυψης του μισθολογικού κόστους. Αντίστοιχα για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες η ενίσχυση, λαμβάνει τη μορφή αναδρομικής κάλυψης τμήματος των δαπανών για ενοίκια, ασφαλιστικές εισφορές και άλλες δαπάνες που σχετίζονται με τη λειτουργία της επιχείρησης. Δηλαδή η συγκεκριμένη δράση δεν αφορά σε νέες προσλήψεις, επίσης δεν αφορά επιχειρήσεις για θέσεις εποχικής απασχόλησης.

Ειδικότερα επιχορηγούνται σε όλη την επικράτεια:


- 9.000 νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου οι οποίες δημιουργήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2015 μέχρι και την 31η Αυγούστου του 2015

- 3.700 πρώην εγγεγραμμένοι άνεργοι οι οποίοι δημιούργησαν τη δική τους επιχείρηση από την 1η Ιανουαρίου 2014 μέχρι και την 31η Αυγούστου 2015.

Το πρόγραμμα διασφαλίζει άμεσα τη διατήρηση 12.700 θέσεων εργασίας και ταυτόχρονα συνιστά επιβράβευση των επιχειρήσεων που στήριξαν την απασχόληση το έτος που πέρασε και μια ουσιαστική ενίσχυση των νέων ελεύθερων επαγγελματιών που ξεκίνησαν τις προσπάθειές τους σε ένα αντίξοο οικονομικό περιβάλλον, είπε ο κ. Χαρίτσης.

Ακόμη ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η παγκόσμια τράπεζα, η ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων και η EBRD για χρηματοδότηση στοχευμένων προγραμμάτων. Η πρόεδρος του ΟΑΕΔ κυρία Καραμεσίνη ανέφερε από την πλευρά της ότι αφορά η δράση όσους ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ έξι μήνες πριν την πρόσληψη ή την έναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και η επιχορήγηση είναι για 11 μήνες.

Το πρόγραμμα αυτό έχει διττή ωφέλεια μια και στις επιχειρήσεις δίδετε το κατάλληλο οικονομικό κίνητρο να κάνουν προσλήψεις.

Σε ό,τι αφορά στη δράση, από τη Δευτέρα θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ το νέο πρόγραμμα «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης», με αριθμό ωφελουμένων 12.700 ατόμων και επιχειρήσεων.

Από 23 Νοεμβρίου μέχρι 30 Νοεμβρίου 2015 θα γίνονται η σχετικές αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις που προχώρησαν σε καθαρή αύξηση της απασχόλησης μέσα στο 2015 και για νέους ανθρώπους που άνοιξαν επιχείρηση τα δύο τελευταία χρόνια στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Ηπείρου Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας Δυτικής Ελλάδος Πελοποννήσου Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.

Οι Αγροτικές Ευκαιρίες πιστεύουν ότι  η ανάπτυξη μπορεί να προέλθει με μεγάλες Δημόσιες Επενδύσεις αλλά και με μια «Επαναστατική»  στροφή στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με το Ελληνικό σήμα που μετά από την κατάλληλη Ποιοτική μεταποίηση ( προδιαγραφές – πιστοποιήσεις και καλή συσκευασία) να μπορούν περήφανα να γίνουν Εξαγωγή προσφέροντας στην Ομάδα παραγωγών (μοντέρνων αγροτών) και όχι μεμονωμένα αγροτών την δυνατότητα να «ανέβουν» κλίμακα προσδίδοντας υπεραξία στο προϊόν τους.

Οι συμπράξεις και η καινοτομία είναι το αύριο και η λύση!



Ας ελπίσουμε το 2016 να είναι πολιτικά σταθερό ώστε να προλάβουν να υλοποιηθούν όλα αυτά τα  προγράμματα χρηματοδότησης,  από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Πηγή: agroepidotiseis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.