Κήπος Στα Μεσόγεια: Ξηροί Καρποί: Χαμηλότερος Κίνδυνος Εμφάνισης Καρκίνου του Παχέος Εντέρου

23 Απριλίου 2016

Ξηροί Καρποί: Χαμηλότερος Κίνδυνος Εμφάνισης Καρκίνου του Παχέος Εντέρου

Η κατανάλωση ξηρών καρπών έχει συνδεθεί με μια σειρά ευεργετικών επιδράσεων στην υγεία, όπως μειωμένο κίνδυνο παχυσαρκίας, διαβήτη και καρδιακής νόσου.
Τα πρόσφατα ευρήματα συνδέουν την κατανάλωση ξηρών καρπών με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.

Τα οφέλη αφορούν, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες.

Οι συγγραφείς της μελέτης ορίζουν την μερίδα στα 15 γραμμάρια, ενώ στην Αμερική μια μερίδα ξηρών καρπών αποτελείται από 28 γραμμάρια.
Οι ερευνητές εξέτασαν 923 ασθενείς που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του παχέος εντέρου και σύγκριναν τη διατροφή τους με αυτή 1.846 ανθρώπων που δεν έχουν καρκίνο του παχέος εντέρου.
Διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που έτρωγαν τρεις ή περισσότερες μερίδες ξηρών καρπών την εβδομάδα είχαν 69% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν ξηρούς καρπούς.
Οι γυναίκες που έτρωγαν τρεις ή περισσότερες μερίδες την εβδομάδα, είχαν 81% χαμηλότερο κίνδυνο από εκείνες που δεν έτρωγαν ξηρούς καρπούς.
Οι ερευνητές εξέτασαν αρκετές μορφές καρκίνου του παχέος εντέρου, με βάση το τμήμα του εντέρου στο οποίο εκδηλώθηκε ο καρκίνος. Παρατήρησαν ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών είχε ευεργετικά αποτελέσματα για όλες τις μορφές καρκίνου.
Αν και οι ερευνητές συμπεριέλαβαν πολλά είδη ξηρών καρπών στην ανάλυσή τους, τα φυστίκια ήταν αυτά που κατανάλωναν περισσότερο οι συμμετέχοντες, πιθανώς λόγω της αφθονίας τους στη Νότια Κορέα.
Η κατανάλωση μιας μερίδας ξηρών καρπών τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα φάνηκε να έχει μεγάλη επίδραση στον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του παχέος εντέρου, δήλωσε ο Δρ Aesun Shin από το Τμήμα Ιατρικής του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ και συγγραφέας της μελέτης.


Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.