Κήπος Στα Μεσόγεια: Πρωτομαγιάτικο Στεφάνι: Ιδέες για Όμορφα Πρωτομαγιάτικα Στεφάνια

29 Απριλίου 2016

Πρωτομαγιάτικο Στεφάνι: Ιδέες για Όμορφα Πρωτομαγιάτικα Στεφάνια


Ο Μάιος μας χτυπάει την πόρτα κι εμείς δεν μπορούμε παρά να τη στολίσουμε προς τιμήν του και για να τον καλωσορίσουμε.

Το κυριότερο μέλημά μας είναι να μαζέψουμε λουλούδια, να «πιάσουμε το Μάη», για να φτιάξουμε όμορφα μπουκέτα από αγριολούλουδα και να πλέξουμε το πρωτομαγιάτικο στεφάνι για να το κρεμάσουμε στην πόρτα του σπιτιού μας.

Αν θέλετε, λοιπόν, να φτιάξετε κι εσείς ένα όμορφο Πρωτομαγιάτικο στεφάνι, το μόνο που χρειάζεται είναι να διαλέξετε τα υλικά σας.
Μπορείτε να φτιάξετε στεφάνι με χάρτινα λουλούδια, με αποξηραμένα, με φρέσκα ή να αντικαταστήσετε τα λουλούδια με ό,τι θέλετε και να πρωτοτυπήσετε!

Ο πιο κλασικός τρόπος είναι σε ένα στεφάνι από φελιζόλ να κολλήσετε με σιλικόνη ή κόλλα αποξηραμένα φύλλα και λουλούδια ποτ-πουρί ή να καρφώσετε τα λουλούδια σας και τα λοιπά διακοσμητικά μέσα στο φελιζόλ.


Μπορείτε να μαζέψετε είτε αγριολούλουδα από τα γειτονικά χωράφια, είτε κάποια λουλούδια που έχουμε στον κήπο μας όπως γαρύφαλα, τριαντάφυλλα, μαργαρίτες, ανεμώνες, βιολέτες, ή πασχαλιές, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κοτσάνια.Επίσης, μικρά ματσάκια από πρασινάδα ελιάς, πεύκου, έλατου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν την βάση του στεφανιού.

Από την άλλη, η βάση μπορεί να είναι φτιαγμένη από μακριά ευλύγιστα και ανθεκτικά κλαριά όπως κληματόβεργες ή κλαδιά από λυγαριά, τα οποία θα πλέξετε σε κυκλικό σχήμα και πάνω στο οποίο θα στερεώσετε τα λουλούδια.


Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοντρό αλλά ευλύγιστο σύρμα ή ακόμα να αξιοποιήσετε τις παλιές σιδερένιες κρεμάστρες, στις οποίες θα δώσετε κυκλική μορφή.

Λεπτό σπάγκο, μεταλλικό συρματάκι ανθοδετικής, πετονιά ή βαμβακερό νήμα είναι απαραίτητα για να δένετε τα ματσάκια από πρασινάδα και τα λουλούδια πάνω στην βάση σας, ενώ κορδέλες υφασμάτινες, σατινέ ή δανδελωτές είναι προαιρετικές για τον ομορφότερο στολισμό τους στεφανιού σας.

Τέλος, σύμφωνα με την παράδοση, το στεφάνι παραμένει στην πόρτα μέχρι την γιορτή του Αη Γιάννη του Κλύδωνα όπου και καίγονται στην πυρά που ανάβεται την ημέρα της γιορτής του.

kikiri-kou.blogspot.com

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.