Κήπος Στα Μεσόγεια: Κατοικίδια και Μπάνιο στην Θάλασσα - Δείτε Τι Ισχύει

3 Ιουλίου 2016

Κατοικίδια και Μπάνιο στην Θάλασσα - Δείτε Τι Ισχύει


Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Ναυτιλίας από το 2013, οι ιδιοκτήτες ζώων θα μπορούν… να έχουν μαζί τους κατά την διάρκεια του μπάνιου μέσα στην θάλασσα.

Μέχρι πρότινος, ο ιδιοκτήτης ενός ζώου, μπορούσε να κάνει μαζί με αυτό το μπάνιο του στη θάλασσα σε μια ερημική παραλία.

Όμως με το που θα εμφανιζόταν ο πρώτος, που θα ενοχλούταν, ο ιδιοκτήτης ήταν υποχρεωμένος, να κρατήσει το ζώο κοντά του εντός ή εκτός νερού και να το έχει ασφαλισμένο.

Στο ερώτημα της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, αν συντρέχει κίνδυνος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από το κολύμπι των ζώων, το Υπουργείο απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος -τηρουμένων βέβαια των υποχρεώσεων του ιδιοκτήτη του ζώου για εμβολιασμό.

Παρόλα αυτά, η εγκύκλιος δεν έχει καθολικότητα καθώς κανονιστικές αποφάσεις δημοτικών αρχών μπορούν να τον αναιρέσουν.

Κάθε δημοτική αρχή έχει το νόμιμο δικαίωμα να λαμβάνει αποφάσεις “αντίθετες” προς τους ισχύοντες νόμους -μερικώς ή ολικώς, λόγω ύπαρξης ιδιαιτέρων συνθηκών κατά περίπτωση, οι οποίες πάντα πρέπει να περιγράφονται για να στοιχειοθετείται η αναγκαιότητα αλλαγής/παραλλαγής του νόμου.

Κοινώς, μπορείτε να πάρετε το σκύλο σας στη θάλασσα. Εαν και εφόσον έχει εμβολιαστεί σωστά με κτηνίατρο, ο σκύλος δεν αποτελεί κίνδυνο για τους λουόμενους και μπορεί να κάνει μπάνιο, εκτός κι αν έχει απαγορευτεί από τον εκάστοτε δήμο κλπ οπότε και θα υπάρχει κάποια σήμανση στην παραλία.

Είναι σεβαστό πως δεν μπορούν όλοι να αγαπάνε τα σκυλιά ή τις γάτες κλπ, αλλά στο επιχείρημα πως ίσως πάθουν κάτι αν κολυμπάει σκύλος κοντά τους, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση και είναι νομικά κατοχυρωμένο εαν ο σκύλος είναι εμβολιασμένος σωστά. Κανείς δεν μπορεί να σας διώξει εσάς ή το σκύλο σας μιας και οι ελεύθερες παραλίες είναι δημόσιοι χώροι.


Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.