Το ασβέστιο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην λειτουργία του σώματος. Εκτός από τη δημιουργία της οστικής μάζας και την πρόληψη της οστεοπόρωσης, το ασβέστιο ομαλοποιεί τη λειτουργία των νεύρων και των μυών, ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.
Είναι επίσης σημαντικό συστατικό για την λειτουργία των ανοσολογικών κυττάρων και τη διατήρηση υγιούς δέρματος και μαλλιών. Μα πώς συνδέεται αυτό με τα τσόφλια των αυγών;
Υπάρχουν πολλές αιτίες που ρίχνουν τα επίπεδα ασβεστίου από το σώμα, όπως η καθιστική ζωή, ο καφές, το αλκοόλ και τα ανθρακούχα ποτά. Οι έγκυες γυναίκες και οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση, οι ηλικιωμένοι άνδρες και τα άτομα που πάσχουν από διαταραχές του πεπτικού συστήματος είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε έλλειψη ασβεστίου.
Ως αποτέλεσμα ενδυναμώνει τα οστά, βοηθάει τον νωτιαίο μυελό να παράγει περισσότερα και πιο υγιή αιμοπετάλια, αποτρέπει την εμφάνιση οστεοπόρωσης ενώ καταπολεμά τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και κατεβάζει την πίεση.
Επιπλέον τα τσόφλια των αυγών περιέχουν σίδηρο, χαλκό, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, φθόριο, φώσφορο, χρώμιο και μολυβδαίνιο. Έτσι, οι περισσότεροι ειδικοί τα συνιστούν ως μια πολύ αποτελεσματική προσθήκη ασβεστίου στο σώμα σας. Ανάλογα με την ηλικία του ατόμου, η συνιστώμενη δόση είναι 1,5 έως 3 γραμμάρια θρυμματισμένου κελύφους αυγού.
Δείτε δύο τρόπους για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τσόφλια των αυγών και να μην τα πετάξετε:
Απλά πάρτε 5 τσόφλια αυγών και θρυμματίστε τα ώστε να δημιουργήσετε σκόνη. Στη συνέχεια προσθέστε 3 λίτρα νερό και αφήστε το στο ψυγείο για περίπου μια εβδομάδα, προκειμένου η σκόνη να διαλυθεί στο νερό. Αν θέλετε λίγη περισσότερη γεύση, μπορείτε να συμπληρώσετε με το χυμό ενός λεμονιού και πίνετε 2-3 ποτήρια από το ρόφημα, καθημερινά.
Επιπλέον τα τσόφλια των αυγών περιέχουν σίδηρο, χαλκό, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, φθόριο, φώσφορο, χρώμιο και μολυβδαίνιο. Έτσι, οι περισσότεροι ειδικοί τα συνιστούν ως μια πολύ αποτελεσματική προσθήκη ασβεστίου στο σώμα σας. Ανάλογα με την ηλικία του ατόμου, η συνιστώμενη δόση είναι 1,5 έως 3 γραμμάρια θρυμματισμένου κελύφους αυγού.
Δείτε δύο τρόπους για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τσόφλια των αυγών και να μην τα πετάξετε:
Απλά πάρτε 5 τσόφλια αυγών και θρυμματίστε τα ώστε να δημιουργήσετε σκόνη. Στη συνέχεια προσθέστε 3 λίτρα νερό και αφήστε το στο ψυγείο για περίπου μια εβδομάδα, προκειμένου η σκόνη να διαλυθεί στο νερό. Αν θέλετε λίγη περισσότερη γεύση, μπορείτε να συμπληρώσετε με το χυμό ενός λεμονιού και πίνετε 2-3 ποτήρια από το ρόφημα, καθημερινά.
Τέλος, αν προσθέσετε τη σκόνη 5 αυγών και το χυμό του ενός λεμονιού σε ένα λίτρο ρακί, τα ποτό που θα προκύψει ενεργοποιεί την καλύτερη λειτουργία του θυρεοειδούς, ενώ η σκόνη από τα τσόφλια με ζεστό γάλα είναι βάλσαμο κατά του έλκους και βοηθάει στην πέψη!
Πλύνετε 8 τσόφλια αυγών, στεγνώστε τα και συνθλίψτε τα. Στη συνέχεια περιχύστε τα με τον χυμό 2 λεμονιών και αφήστε τα στο ψυγείο για αρκετές ημέρες. Όταν τα τσόφλια μουσκέψουν καλά, θα μαλακώσουν. Τότε, φιλτράρετε το υγρό και αναμίξτε τα με 1 λίτρο κονιάκ και ένα κιλό μέλι. Αφήστε το να σταθεί για 7 ημέρες πριν το χρησιμοποιήσετε. Καταναλώστε 1 κουταλάκι του γλυκού δύο έως τέσσερις φορές την ημέρα μετά τα γεύματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου