Κήπος Στα Μεσόγεια: Υγεία: Μην πετάτε τα τσόφλια του αυγού - Δείτε τα Οφέλη τους στην Υγεία

Υγεία: Μην πετάτε τα τσόφλια του αυγού - Δείτε τα Οφέλη τους στην Υγεία


Δες ποια είναι τα οφέλη του!

Το ασβέστιο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην λειτουργία του σώματος. Εκτός από τη δημιουργία της οστικής μάζας και την πρόληψη της οστεοπόρωσης, το ασβέστιο ομαλοποιεί τη λειτουργία των νεύρων και των μυών, ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.

Είναι επίσης σημαντικό συστατικό για την λειτουργία των ανοσολογικών κυττάρων και τη διατήρηση υγιούς δέρματος και μαλλιών. Μα πώς συνδέεται αυτό με τα τσόφλια των αυγών;

Υπάρχουν πολλές αιτίες που ρίχνουν τα επίπεδα ασβεστίου από το σώμα, όπως η καθιστική ζωή, ο καφές, το αλκοόλ και τα ανθρακούχα ποτά. Οι έγκυες γυναίκες και οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση, οι ηλικιωμένοι άνδρες και τα άτομα που πάσχουν από διαταραχές του πεπτικού συστήματος είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε έλλειψη ασβεστίου.

Γνωρίζατε ότι το τσόφλι των αυγών αποτελείται από 90% καθαρό ασβέστιο, το οποίο -χημικά- είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το ασβέστιο που σχηματίζει τα δόντια και τα οστά μας; Επίσης είναι πλούσια πηγή σιδήρου, μαγνησίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου, φθορίου, χαλκού, μολυβδαινίου και χρωμίου!

Ως αποτέλεσμα ενδυναμώνει τα οστά, βοηθάει τον νωτιαίο μυελό να παράγει περισσότερα και πιο υγιή αιμοπετάλια, αποτρέπει την εμφάνιση οστεοπόρωσης ενώ καταπολεμά τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και κατεβάζει την πίεση.

Επιπλέον τα τσόφλια των αυγών περιέχουν σίδηρο, χαλκό, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, φθόριο, φώσφορο, χρώμιο και μολυβδαίνιο. Έτσι, οι περισσότεροι ειδικοί τα συνιστούν ως μια πολύ αποτελεσματική προσθήκη ασβεστίου στο σώμα σας. Ανάλογα με την ηλικία του ατόμου, η συνιστώμενη δόση είναι 1,5 έως 3 γραμμάρια θρυμματισμένου κελύφους αυγού.

Δείτε δύο τρόπους για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τσόφλια των αυγών και να μην τα πετάξετε:

Απλά πάρτε 5 τσόφλια αυγών και θρυμματίστε τα ώστε να δημιουργήσετε σκόνη. Στη συνέχεια προσθέστε 3 λίτρα νερό και αφήστε το στο ψυγείο για περίπου μια εβδομάδα, προκειμένου η σκόνη να διαλυθεί στο νερό. Αν θέλετε λίγη περισσότερη γεύση, μπορείτε να συμπληρώσετε με το χυμό ενός λεμονιού και πίνετε 2-3 ποτήρια από το ρόφημα, καθημερινά.

Τέλος, αν προσθέσετε τη σκόνη 5 αυγών και το χυμό του ενός λεμονιού σε ένα λίτρο ρακί, τα ποτό που θα προκύψει ενεργοποιεί την καλύτερη λειτουργία του θυρεοειδούς, ενώ η σκόνη από τα τσόφλια με ζεστό γάλα είναι βάλσαμο κατά του έλκους και βοηθάει στην πέψη!

Πλύνετε 8 τσόφλια αυγών, στεγνώστε τα και συνθλίψτε τα. Στη συνέχεια περιχύστε τα με τον χυμό 2 λεμονιών και αφήστε τα στο ψυγείο για αρκετές ημέρες. Όταν τα τσόφλια μουσκέψουν καλά, θα μαλακώσουν. Τότε, φιλτράρετε το υγρό και αναμίξτε τα με 1 λίτρο κονιάκ και ένα κιλό μέλι. Αφήστε το να σταθεί για 7 ημέρες πριν το χρησιμοποιήσετε. Καταναλώστε 1 κουταλάκι του γλυκού δύο έως τέσσερις φορές την ημέρα μετά τα γεύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.