Κήπος Στα Μεσόγεια: Υγεία: Σταφύλια με Κουκούτσια - Ποιά είναι τα Οφέλη;

Υγεία: Σταφύλια με Κουκούτσια - Ποιά είναι τα Οφέλη;

Πολλοί προτιμούν τα σταφύλια χωρίς κουκούτσια ή τα πετάνε αν τύχει να είναι ποικιλία που τα περιέχει. 

Όμως ίσως δεν θα το έκαναν αν γνώριζαν τα πολλά και σημαντικά οφέλη των κουκουτσιών

Τα κουκούτσια περιέχουν θεραπευτικές ουσίες για το σώμα μας, τη νεανικότητά μας, ακόμα και για την απώλεια βάρους.

Τέσσερις σπουδαίες ιδιότητες των σταφυλιών με κουκούτσι


1. Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος
Τα κουκούτσια του σταφυλιού βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και έτσι αποτρέπεται η δημιουργία θρόμβων και ισορροπούνται τα επίπεδα της πίεσης. Περιέχουν επίσης φλαβονοειδή, που συμβάλλουν στην ενίσχυση των αιμοφόρων αγγείων.

2. Έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες
Τα κουκούτσια του σταφυλιού παρέχουν επίσης με φυσικό τρόπο βοήθεια για την πρόληψη διαφορετικών τύπων καρκίνου, όπως ο καρκίνος του δέρματος, ο καρκίνος του προστάτη και ο καρκίνος του μαστού χάρη στις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες.

3. Φροντίζουν το δέρμα
Με την κατανάλωση των κουκουτσιών βελτιώνεται η όψη και η υφή του δέρματος καθώς εριέχουν κολλαγόνο και ρεσβερατρόλη, που είναι ουσιαστικά στοιχεία για την καταπολέμηση της γήρανσης.

4. Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση
Οι πολύ σπουδαίες ιδιότητες των κουκουτσιών του σταφυλιού έχουν την ικανότητα να θεραπεύουν τη φλεγμονή ή τη μόλυνση. Βοηθούν επίσης στην αρθρίτιδα, τη δερματίτιδα, τα δερματικά προβλήματα, ιγμορίτιδα, κολίτιδα και καθαρίζουν επίσης τα έντερα.

baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.