Κήπος Στα Μεσόγεια: Kηπουρική vs Παχυσαρκίας

10 Μαΐου 2013

Kηπουρική vs Παχυσαρκίας


Οποιοδήποτε είδος άσκησης ή δραστηριότητας μόνο καλό μπορεί να κάνει στην υγεία μας. Η κηπουρική αποτελεί μια καλή ενασχόληση, για την οποία πλέον υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία ότι προσφέρει πολλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα απέδειξαν ότι όσοι ασχολούνται με την κηπουρική έχουν σημαντικά χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος και λιγότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαροι. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες είχαν 46% λιγότερες πιθανότητες να πέσουν …θύματα της παχυσαρκίας και οι άνδρες 62%. Ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) ή BMI (Body Mass Index) αποτελεί ένα ιδιαίτερα εύχρηστο και διαδεδομένο εργαλείο για τους γιατρούς και ειδικά για τους διαιτολόγους. Είναι ένας δείκτης που συσχετίζει το βάρος με το ύψος του ατόμου και έχει αποκτήσει ένα σημαντικό ρόλο στην κατηγοριοποίηση της παχυσαρκίας.
 Όσο ψηλότερος είναι ο ΔΜΣ τόσο μεγαλύτερος είναι και ο βαθμός παχυσαρκίας. Η ύπαρξή του έχει ιδιαίτερη αξία, αφού αποτελεί ένα προγνωστικό εργαλείο ασθενειών που σχετίζονται με το σωματικό βάρος, όπως ο διαβήτης τύπου 2 και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. «Γνωρίζαμε ότι η ενασχόληση με την κηπουρική προσφέρει μια ποικιλία από οφέλη, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν διαθέταμε μετρήσιμα στοιχεία», δηλώνει η επικεφαλής της έρευνας, Cathleen Zick. Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο Αμερικανικό περιοδικό Δημόσιας Υγείας.

Πηγή : http://enallaktikidrasi.gr


Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.