Κήπος Στα Μεσόγεια: Παγωτίνια κεράσματα!

18 Ιουνίου 2013

Παγωτίνια κεράσματα!

Αυτή τη φορά βλέπετε εδώ μια βασική κρέμα παγωτού με διαφορετική σύνθεση υλικών. Το πλεονέκτημά τους είναι η υψηλή περιεκτικότητα λιπαρών που εγγυάται το πιο βελούδινο αποτέλεσμα. 

Μετά έφτιαξα δύο είδη γεύσεων με προσθήκη σοκολάτας:
Παγωτό λευκής σοκολάτας
       "      bitter σοκολάτας
 
 
Yλικά :
 
1 κουτί φυτική κρέμα μόρφατ
1 κουτί γάλα καρύδας
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι ζάχαρη-βανίλια-μαστίχα
100 γρ. λευκή σοκολάτα
100 γρ. bitter σοκολάτα
γκοφρέττες χωνάκια
διάφορα υλικά που μας αρέσουν για διακόσμηση
 

 
Παρασκευή:
 
Xτυπάμε τη φυτική κρέμα μόνη της αρχικά ν'αφρατέψει κι έπειτα σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το αρωματικό φακελλάκι. Τέλος προσθέτουμε το γάλα καρύδας. Χωρίζουμε τη σαντιγύ σε δύο μέρη αναλόγως την ποσότητα λευκού-σοκολά παγωτού που θέλουμε να προκύψει.
Σε μπαιν μαρί λιώνουμε χωριστά τα δύο είδη σοκολάτας κι έπειτα προσέχουμε πώς θα ενώσουμε την πικρή σοκολάτα με την σαντιγύ έτσι ώστε να μην κόψει λόγω διαφοράς θερμοκρασίας. Ένας αποτελεσματικός τρόπος που ακολουθώ είναι ν'ανακατεύω με τη σπάτουλα για λίγα λεπτά τη σοκολάτα, ώστε ν'αποβάλλει ένα μέρος θερμότητας κι έπειτα προσθέτω κουταλιά κουταλιά, αρχικά, την σαντιγύ ώσπου ενσωματώνεται ομοιόμορφα χωρίς να παγώνει τη σοκολάτα απότομα (έτσι "κόβει").
Κάνουμε το ίδιο και με τη λευκή σοκολάτα. Προσοχή εδώ, να επιλέξετε μια επώνυμη καλής ποιότητας λευκή σοκολάτα γιατί οι φτηνές (με το όνομα του σούπερ μάρκετ) είναι απαράδεκτες στην υφή και τη γεύση...

Διασκεδάζουμε διακοσμώντας αναλόγως τα κέφια μας, τα γούστα μας και τις προσωπικές επιθυμίες όλων!  Καλή σας διασκέδαση και απόλαυση!
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι κρέμες παγωτού πρέπει πρώτα να μπουν στην κατάψυξη να πετύχουμε τον ικανοποιητικό βαθμό πυκνότητας, που θα μας επιτρέψει να συνθέσουμε τα παγωτίνια μας χωρίς να λερώσουμε το σύμπαν και να εκνευριστούμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα την αφήσουμε να γίνει πέτρα πρώτα. Δοκιμάζουμε και βλέπουμε. 
Όταν φτιάξουμε τα παγωτίνια μας τα βάζουμε στην κατάψυξη και για να φαγωθούν τ'αφήνουμε 2-3 λεπτά να μαλακώσει κάπως η κρέμα πριν τα γευτούμε.


Πηγή : http://cookthebook.blogspot.gr/
Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.