Κήπος Στα Μεσόγεια: Μέθοδοι για να σβήσεις τις ρυτίδες στο λαιμό

26 Σεπτεμβρίου 2013

Μέθοδοι για να σβήσεις τις ρυτίδες στο λαιμόΚαθώς μεγαλώνουμε το δέρμα χάνει το κολλαγόνο και την ελαστίνη και οδηγούμαστε σε χαλάρωση...


και σε λεπτές γραμμές . Αυτό συμβαίνει όχι μόνο στην περιοχή του προσώπου αλλά και στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ. Αν θέλετε να προλάβετε την εμφάνιση των ρυτίδων μπορείτε να ενισχύσετε και να προστατεύσετε το δέρμα σας με διάφορες απλές μεθόδους. Σας παρουσιάζουμε τους τρόπους για να βελτιώσετε την εμφάνιση των ρυτίδων ακόμη και τους τρόπους για να τις προλάβετε!

Να φοράτε πάντοτε αντηλιακό

Οι υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου μπορεί να αυξήσουν σημαντικά το ποσοστό των ρυτίδων καθώς η έκθεση στον ήλιο μπορεί να δημιουργήσουν βλάβες τόσο στο κολλαγόνο όσο και στην ελαστίνη του δέρματος. Επηρεάζονται κυρίως οι ευαίσθητες περιοχές, όπως το πρόσωπο, τα χέρια και ο λαιμός. Αποφύγετε το solarium, την έκθεση στον ήλιο και μην ξεχνάτε να αντηλιακό με δείκτη τουλάχιστον SPF 15 ή και υψηλότερο ακόμη και τους χειμερινούς μήνες. Έτσι θα διατηρήσετε την ελαστικότητα του δέρματος και θα αποτρέψετε τις ήδη υπάρχουσες ρυτίδες από το να γίνουν βαθύτερες. Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία , δεν προκαλεί μόνο πρόωρα σημάδια γήρανσης , αλλά μπορεί να αυξήσει και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος .

Να χρησιμοποιείτε καθημερινά ενυδατική κρέμα

Το δέρμα καθώς μεγαλώνουμε, χάνει κάποια από την ικανότητά του να κρατάει την υγρασία που χρειάζεται . Εφαρμόζοντας μια ενυδατική κρέμα πρωί και βράδυ, βελτιώνεται η εμφάνιση και η αίσθηση του δέρματός σας καθώς το κρατάτε καλά ενυδατωμένο. Μην ξεχνάτε να απλώνετε την κρέμα τόσο στην περιοχή του λαιμού όσο και του ντεκολτέ.

Προτιμήστε κρέμες προσώπου με ρετινόλη

Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την εμφάνιση των ρυτίδων , εφαρμόζοντας μια κρέμα με ρετινόλη κάθε βράδυ. Η ρετινόλη προέρχεται από τη βιταμίνη Α, επιταχύνει την ανανέωση των κυττάρων και βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας σας.

Θεραπεία

Θεραπείες με λέιζερ , τα χημικά peeling ή οι ενέσεις Botox μπορεί να βελτιώσουν τις ρυτίδες στο λαιμό και στο στήθος. Υπάρχουν διάφορες επιλογές αλλά το καλύτερο είναι να προλάβετε την εμφάνιση τους. Λάβετε υπόψη ότι τα αποτελέσματα ποικίλουν ανάλογα με τη θέση των ρυτίδων και το πόσο βαθιές είναι.. Ωστόσο , τίποτα δεν σταματά τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος , οπότε θα χρειαστεί πιθανότατα να επαναλάβετε τις θεραπείες για να διατηρήσετε το αποτέλεσμα.

boro.gr

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.