Κήπος Στα Μεσόγεια: Αποτοξίνωση με ωμοφαγική διατροφή

9 Σεπτεμβρίου 2013

Αποτοξίνωση με ωμοφαγική διατροφή


Αποτοξίνωση με Ωμοφαγική Διατροφή
Μία μικρής διάρκειας αποτοξίνωση με ωμοφαγική διατροφή είναι από τις καλύτερες προσεγγίσεις αν θέλετε να δοκιμάσετε την ωμοφαγία.
Αυτό μπορείτε να το δοκιμάσετε και να το αποφασίσετε για τον εαυτό σας αν σας τρομάζει η ιδέα να γίνεται ωμοφάγος 100% για πάντα. Δοκιμάστε την διατροφή αυτή για λίγες μέρες. Ενας τέτοιου είδους καθαρισμός-αποτοξίνωση με ωμοφαγία μπορεί να κρατήσει 7 με 10 μέρες και όταν την κάνετε θα νιώσετε ανανεωμένοι, με πολύ περισσότερη ενέργεια από ότι πριν αλλά και θα έχετε μια πολύ καλή και θετική ψυχολογική διάθεση. Επιπλέον θα έχετε χάσει και βάρος και θα αισθάνεστε και πιο ελαφρείς.


Τρώγοντας μόνο ωμές φυτικές τροφές ακόμα και για μια μικρή περίοδο, θα μειώσει δραστικά την κατανάλωση των κατεργασμένων σακχάρων και αλεύρων που είναι παχυντικοί παράγοντες. Αυτή η διατροφή σημαίνει ότι αυξάνετε τα ωμά φρούτα και λαχανικά ενώ μειώνετε ή και καταργείτε το μαγειρεμένο φαγητό και την κατανάλωση ζωικών λιπών και πρωτεϊνών όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά. Θα μπορούσατε κατά την δίαιτα αυτή να μην τρώτε καθόλου στερεές τροφές (μερικοί το κάνουν αυτό) και ο αποχυμωτής να γίνει το κεντρικό σημείο στην κουζίνα σας αλλά αυτό ίσως είναι πολύ απότομο αν δεν είστε ήδη ωμοφάγος και βίγκαν γιαυτό για αρχή θα συνιστώνταν και η κατανάλωση στερεών φρούτων και λαχανικών.

Όταν οι τροφές τρώγονται ωμές τότε παράγονται ένζυμα, τα ζωντανά ένζυμα τα οποία δεν καταστρέφονται με το μαγείρεμα και τα οποία λειτουργούν σαν καταλύτες για μια πού καλύτερη πέψη. Πριν τον διατροφικό αυτόν καθαρισμό θα πρέπει να κάνετε κάποιο σχεδιασμό.

Το καλύτερο είναι να επιλέξετε μία περίοδο που μπορείτε να είστε απερίσπαστοι σε αυτό. πχ. να μην έχετε φόρτο εργασίας, να μην επισκέπτεστε ταβέρνες και εστιατόρια ή να έχετε επισκέψεις κατά αυτήν την περίοδο από συγγενείς και φίλους οι οποίες θα σας αποσπάσουν από τον σκοπό σας. Μια καλή προσέγγιση σε αυτού του είδους την δίαιτα είναι η διατροφή με μικρά γεύματα καθημερινά.

Μπορείτε να τρέφεστε με ωμά φρούτα και λαχανικά, ελιές, άψητους ξηρούς καρπούς, σπόρους, φύτρα από όσπρια, ρίζες (γλυκοπατάτα,καρότα κτλ), ωμά μανιτάρια, χυμούς. Οι χυμοί θα πρέπει να είναι ωμοί και φρέσκοι ενώ είναι πολύ καλό να χρησιμοποιείτε στην παρασκευή τους και πράσινα λαχανικά (πράσινοι χυμοί) όπως σπανάκι, σέλινο, μαϊντανός, κολίανδρος, αλλά και λεμόνι τα οποία θα σας δώσουν πολύ ενέργεια. Η ωφέλεια των πράσινων χυμών αναλύεται σε προηγούμενα άρθρα. Οι τροφές καλό θα είναι να είναι βιολογικές και φρέσκες. Χρησιμοποιώντας ποικιλία σε αυτήν την διατροφή και την φαντασία σας αλλά και διάφορες συνταγές ωμοφαγίας που μπορείτε να βρείτε εύκολα μπορείτε να έχετε μια άνετη βδομάδα αποτοξίνωσης με φαντασία και ενθουσιασμό.

Εκτός από φρούτα σκοπεύστε να τρώτε τουλάχιστον μισό κιλό την ημέρα πράσινων λαχανικών τα οποία θα σας προσφέρουν ευρεία γκάμα βιταμινών και μετάλλων τα οποία χρειάζεται ο οργανισμός σας. Μερικοί άνθρωποι τις πρώτες μέρες της δίαιτας αυτής μπορεί να βιώσουν παρενέργειες. Είναι φυσικό αυτό αν σε όλη σας την ζωή έχετε συνηθίσει σε μαγειρεμένες τροφές και τοξίνες.

Ο οργανισμός ίσως αντιδράσει. Έτσι μπορεί να βιώσετε απότομες πείνες, κούραση ή νευρικότητα ακόμα και τάση προς εμετό και αδιαθεσία ή πονοκεφάλους αν είστε συνηθισμένοι στον πολύ καφέ. Μην ανησυχείτε για αυτά τα συμπτώματα αν σας συμβούν. Θα έρθουν γιατί ο οργανισμός σας αποτοξινώνεται. Σε πολύ κόσμο που κάνει αυτήν την δίαιτα αποτοξίνωσης όμως δεν παρουσιάζονται τέτοια συμπτώματα.

Τα αποτελέσματα ενός τέτοιου διατροφικού καθαρισμού είναι μεγαλύτερη ενεργητικότητα, πιο νεανικό δέρμα και καλή διάθεση και φυσικά λιγότερο βάρος και λίπος. Το σώμα σας θα αισθάνεται και θα δείχνει καλύτερα.
Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.