Κήπος Στα Μεσόγεια: Φέρε τη χειμερινή φύση σπίτι σου! Μοναδικές ιδέες διακόσμησης!

7 Νοεμβρίου 2013

Φέρε τη χειμερινή φύση σπίτι σου! Μοναδικές ιδέες διακόσμησης!Η φύση είναι ο καλύτερος διακοσμητής και σου προσφέρει υλικά που μπορείς να εκμεταλλευτείς για να δημιουργήσεις εξαιρετικές συνθέσεις διακόσμησης, ειδικά εποχιακής χωρίς να ξοδευτείς.


Δες τις ιδέες που σου προτείνουμε και εμπνεύσου!

/
Καρύδια, κάστανα, αμύγδαλα, κουκουνάρια, ρόδια και μερικά αποξηραμένα ή και πλαστικά άνθη. Πόσο δύσκολο είναι να τα συγκεντρώσεις; Καθόλου! 
Τοποθέτησέ τα σε έναν μεγάλο σιδερένιο ή χάλκινο δίσκο, χύμα ή και δοχεία και φτιάξε μια μοναδική σύνθεση όπως αυτή στη φωτογραφία που θα αλλάξει το τραπέζι του σαλονιού ή την τραπεζαρία σου!

/
Πώς θα σου φαινόταν να στολίσεις το τζάμι σου με μικρές συνθέσεις από ξυλάκια κανέλας και κουκουνάρια; Είναι σαν προάγγελοι του χριστουγεννιάτικου ντεκόρ και δημιουργούν μια εξαιρετικά ζεστή ατμόσφαιρα!

/
Ό,τι χρειάζεσαι είναι ένα ψηλόλιγνο βάζο, μερικά φασόλια και ένα μικρό κλαδί από ένα δέντρο όπως η γαζία, η χαρουπιά ή όποιο άλλο μπορεί να σταθεί ως αποξηραμένο. "Φύτεψε" το κλαδί μέσα στα φασόλια που θα χεις βάλει στον πάτο του βάζου και αμέσως έχεις μια μοναδική σύνθεση για το τραπέζι σου, το χωλ ή και το τζάκι.

/
Δυο μικρές κολοκύθες μπορούν να στερεώσουν το τραπεζομάντηλο στη βεράντα που το παίρνει ο αέρας ή και στην κουζίνα ή την τραπεζαρία. Σκέφτεσαι τίποτα πιο πρωτότυπο;

/
Με ή χωρίς καρπούς, μερικά ξερά κλαδιά γίνονται ένα μοναδικό "δέντρο" όπου μπορείς να στερεώσεις φωτογραφίες αντί να τις βάλεις σε κάδρα!

/
Άλλη μία μοναδική σύνθεση με εποχιακά είδη: χρειάζεσαι πορτοκάλια, νερό και κλαδιά βελανιδιάς που θα τοποθετήσεις σε ένα φαρδύ και ψηλό, διαφανές βάζο.

/
Τα μήλα και μάλιστα τα μικρά όπως τα φιρίκια μπορούν να γίνουν ο σύμμαχός σου στη δημιουργία! Χρειάζεσαι μήλα, ένα μεγάλο βάζο και ένα φαρδύ κερί-στήλη. Τοποθετείς το κερί στη μέση και το στερεώνεις βάζοντας γύρω-γύρω μήλα!  Απλά υπέροχο!


/
Χριστουγεννιάτικο δέντρο πριν τα Χριστούγεννα; Και όμως! Βάψε μερικά βελανίδια (ακόμα και το μανό σου κάνει!) και κρέμασέ τα σε ένα κλαδί που έχεις βάλει σε ένα βάζο για να στολίσεις την τραπεζαρία σου για το κυριακάτικο (και όχι μόνο) τραπέζι!

/
Βάζα παντού! Έχεις μια κονσόλα στο χωλ ή ένα τραπέζι στο σαλόνι άδειο;  Διάλεξε διάφορα βάζα, διάφανα και μη, στόλισε τα με κλαδιά και φρούτα και έκανες τη διαφορά. Μπορείς ακόμη και να τα ζωγραφίσεις!Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.