Κήπος Στα Μεσόγεια: Τρουφάκια μερέντας

10 Δεκεμβρίου 2013

Τρουφάκια μερέντας


Μια διαφορετική και εύκολη συνταγή για να φτιάξετε, τα πολυαγαπημένα τρουφάκια σοκολάτας!
Υλικά :


1 κρέμα γάλακτος των 250 γρ.
1 μεγάλο κουτί μερέντας ή δύο μικρά
1, 1/2 κουτί μπισκότα πτι μπερ ή digastive
Μισό ποτηράκι του ελληνικού καφέ κονιάκ

Για το γαρνίρισμα: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι θέλετε. Από αλεσμένους ξηρούς καρπούς, τρούφα σοκολάτας, καρύδα, σοκολάτα γάλακτος, κλπ.


Εκτέλεση : Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαν σαντιγί. Ρίχνουμε την μερέντα, το κονιάκ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα μπισκότα αφού τα αλέσουμε στο μούλτι ή κοπανισμένα στο χέρι μέσα σε ένα πανί, χρησιμοποιώντας τον πλάστη. Ανακατεύστε μέχρι, να γίνουν ζύμη και πλάστε τα σε μπαλάκια. Αν δείτε την ζύμη σας να είναι ρευστή, ρίξτε ακόμα λίγα τριμμένα μπισκότα. Αφού τα κάνετε μπαλίτσες σκεπάστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο να παγώσουν τουλάχιστον για δύο ώρες. Στην συνέχεια μπορείτε να τους ρίξετε λιωμένη σοκολάτα και να τα ξαναβάλετε στο ψυγείο για άλλες δύο ώρες. Αν θέλετε να τα γαρνίρετε με τρούφα ή αλεσμένους ξηρούς καρπούς ή καρύδα, τότε τα πασπαλίζετε, πριν τα βάλετε στο ψυγείο.

Καλή όρεξη!!!!!!!

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.