Κήπος Στα Μεσόγεια: Φτιάξε δαχτυλίδια από μαχαιροπίρουνα

21 Δεκεμβρίου 2014

Φτιάξε δαχτυλίδια από μαχαιροπίρουναΦτιάξε τα δικά σου πολύτιμα δαχτυλίδια από μαχαιροπίρουνα.

Τα μαχαιροπίρουνα λόγο της αποστολής τους, είναι ανοξείδωτα και σίγουρα φιλικά προς το δέρμα. Άρα ένα πρώτης τάξεως υλικό για τα χειροποίητα δαχτυλίδια.

Διαλέξτε λοιπόν το...
πιο όμορφο σκαλιστό, πιρούνι ή μαχαίρι ή κουτάλι και κάντε ένα πανέμορφο vintage δαχτυλίδι.Ο τρόπος είναι απλός:

Μετρήστε το δάχτυλό σας με μια μεζούρα,
Κόψτε το ανάλογο μήκος από το μπράτσο του πιρουνιού, με ένα σιδηροπρίονο.
Τροχίστε στο σημείο κοπής μέχρι να γίνει λείο.

 

  
Τώρα θα πρέπει να λυγίσετε το κομμάτι που κόψατε και να του δώσετε σχήμα δαχτυλιδιού. 

Μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους.

Ένας απ΄ αυτούς είναι:

Να χρησιμοποιήσετε δυο πένσες ή μυτοτσίμπιδα.Με το ένα θα κρατάτε την μια άκρη και με το άλλο θα ασκείτε πίεση και θα λυγίζει σιγά σιγά, αλλάζοντας θέση, μέχρι να λυγίσει σε όλο το μήκος του.

Άλλος τρόπος είναι:

Χτυπώντας με ένα σφυράκι (του οποίου θα έχουμε καλύψει το σημείο που χτυπάει με ένα πανί, για να μην αφήσει σημάδια στο μέταλλο) το κομμάτι που κόψατε πάνω σε ένα μεταλλικό σωλήνα, από την πλευρά με τα σχέδια. Όσο χτυπάτε (δεν θέλει πολύ δύναμη) θα δείτε ότι αρχίζει να λυγίζει. Δουλέψτε το, μέχρι να λυγίσει αρκετά. Αν χρειαστεί βοηθήστε λυγίζοντας με τα δάχτυλά σας.

Είναι αρκετά ωραία διαδικασία, μην σας φοβίσει το ότι θα χρειαστεί να λυγήσετε μέταλλο.

Επίσης ένας άλλος τίτλος για αυτό το θέμα θα μπορούσε να είναι: Γίνε και εσύ Uri Geller, μπορείς…!!


Πηγή http://kirstenerickson.blogspot.com, http://xeiropoihma.blogspot.gr

Το διαβάσαμε στο: http://ksipnistere.blogspot.gr
Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.