Κήπος Στα Μεσόγεια: Τα δημητριακά ολικής άλεσης μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

3 Φεβρουαρίου 2015

Τα δημητριακά ολικής άλεσης μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε δεδομένα από δύο μεγάλες μελέτες, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά περισσότερα από 118.000 άτομα, προκειμένου να μελετήσει τη σχέση της κατανάλωσης δημητριακών ολικής άλεσης με τον κίνδυνο
θανάτου από διάφορα αίτια.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Internal Medicine, έπειτα από διόρθωση για πιθανούς συγχυτικούς παράγοντες, όπως η ηλικία, το κάπνισμα και ο δείκτης μάζας σώματος φάνηκε ότι η υψηλότερη κατανάλωση δημητριακών ολικής άλεσης σχετίζεται με χαμηλότερη θνησιμότητα από οποιαδήποτε αιτία και χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα.

Ειδικότερα, η κατανάλωση κάθε επιπλέον μερίδας δημητριακών ολικής άλεσης σχετίστηκε με μειωμένη θνησιμότητα κατά 5% και 9% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα. Αντίθετα, δεν παρατηρήθηκε μείωση του κινδύνου θανάτου από καρκίνο.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, τα ευρήματα της μελέτης υποστηρίζουν τις υπάρχουσες συστάσεις, που προτείνουν αύξηση της κατανάλωσης δημητριακών ολικής άλεσης και των προϊόντων τους, ενώ παρέχουν ενδείξεις ότι ο εμπλουτισμός της δίαιτας με τα εν λόγω τρόφιμα θα μπορούσε ενδεχομένως να συμβάλλει στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής.


Νέα μελέτη δείχνει πως η αυξημένη κατανάλωση δημητριακών ολικής άλεσης και προϊόντων τους σχετίζεται με μειωμένη πρόωρη θνησιμότητα και ειδικότερα στην περίπτωση των θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα.

Πηγή: http://www.kalyterotera.gr
Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.