Κήπος Στα Μεσόγεια: Πανελλήνιες 2015: Οι τροφές που βελτιώνουν μνήμη και συγκέντρωση

20 Μαΐου 2015

Πανελλήνιες 2015: Οι τροφές που βελτιώνουν μνήμη και συγκέντρωση

Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι ένα σημείο αναφοράς στη ζωή κάθε παιδιού. Αυτό δεν σημαίνει ότι η επιτυχία ή η αποτυχία ορίζει το μέλλον τους, αλλά κάθε παιδί θέλει να τα πάει καλά αυτές τις δύσκολες μέρες που έρχονται.
Εκτός από τη βοήθεια και τη κατανόηση που οφείλει κάθε γονιός να δείξει στο σπίτι, είναι καλό να γνωρίζουμε και δευτερεύοντες τρόπους να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια.
Ένας από αυτούς είναι αδιαμφισβήτητα η διατροφή. Υπάρχουν τροφές που ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία και θα βοηθήσουν τα παιδιά να παραμείνουν συγκεντρωμένα την ώρα της κάθε εξέτασης.

Δείτε ποιες τροφές είναι αυτές

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Έρευνα του 2006 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Neurology έδειξε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν δύο ή περισσότερες μερίδες λαχανικών -ειδικά αν αυτά είναι πράσινα και φυλλώδη λαχανικά- είχαν το επίπεδο συγκέντρωσης ατόμων που ήταν 5 χρόνια νεότερά τους.
Δημητριακά ολικής άλεσης: Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως στο πρωινό βοηθάει στην καλύτερη πνευματική εστίαση/συγκέντρωση σε σύγκριση με ένα πρωινό που περιέχει υδατάνθρακες ή αν το άτομο δεν φάει τίποτα για πρωινό.


Καφές: Το ότι ο καφές συμβάλλει στην καλύτερη εγκεφαλική συγκέντρωση είναι αναμενόμενο, αλλά γνωρίζατε ότι επηρεάζει με διαφορετικό τρόπο άντρες και γυναίκες; Οι άνδρες αισθάνονται σε μεγαλύτερη εγρήγορση πιο σύντομα από ό,τι οι γυναίκες μετά την κατανάλωση ενός καφεϊνούχου ποτού, σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης. Στην έρευνα, οι άνδρες ανέφεραν ότι ένιωθαν λιγότερη υπνηλία μετά από μόλις 10 λεπτά και αυτή η εγρήγορση κράτησε για πάνω από μισή ώρα. Τις ίδιες επιπτώσεις ανέφεραν και οι γυναίκες, μόνο αυτό συνέβη με μεγαλύτερη καθυστέρηση. Ωστόσο, οι γυναίκες αποδείχτηκε ότι ένιωθαν σε μεγαλύτερη εγκεφαλική εγρήγορση από ό,τι οι άντρες, όταν και οι μεν και οι δεν ήπιαν καφέ χωρίς καφεΐνη!

Τσίχλα: Μπορεί τυπικά να μην είναι τροφή, αλλά έρευνα του 2011 έδειξε ότι οι άνθρωποι που μασούν τσίχλα κατά τη διάρκεια μιας στρεσογόνου κατάστασης (όπως είναι οι 2-3 ώρες που διαρκεί ένα τεστ στις πανελλήνιες εξετάσεις) ήταν σε αισθητά μεγαλύτερη εγρήγορση και πιο συγκεντρωμένοι σε αυτό που συνέβαινε μπροστά τους. 
Πηγή: newsit.gr
Το διαβάσαμε στο: http://gorganews.gr
Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.