Κήπος Στα Μεσόγεια: Σε τι χρησιμεύει τελικά το “κερί” στα αυτιά;

22 Μαΐου 2015

Σε τι χρησιμεύει τελικά το “κερί” στα αυτιά;


Το κερί του αυτιού παράγεται φυσικά από το σώμα σας με σκοπό να καθαρίσει, να προστατεύσει και να λιπάνει επαρκώς τα αυτιά σας.
Αλλά το κερί στο αυτί μερικές φορές συσσωρεύεται σε μεγάλες ποσότητες και τότε, είναι καλό να αφαιρείται με προσοχή.

Το κερί στα αυτιά, που ονομάζεται επίσης κυψελίδα, είναι μια κολλώδης ουσία που παράγεται από τους αδένες κεριού, οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό μέρος του ακουστικού σας πόρου (το κανάλι που χωρίζει το εξωτερικό αυτί από το εσωτερικό αυτί).

Αυτή η ουσία είναι 20-50% λίπος και επικαλύπτει το κανάλι του αυτιού για να το ενυδατώσει, να καταπολεμήσει τυχόν λοίμωξεις και να σας βοηθήσει να κρατήσετε σκόνες και βρωμιές έξω από το ακουστικό κανάλι. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι παράγουν αρκετό κερί στο αυτί, αλλά αν ανήκετε σε εκείνους που παράγουν πολύ λίγο, τότε τα αυτιά σας μπορεί να γίνουν πιο ξηρά, να έχετε φαγούρα και να είστε πιο επιρρεπείς σε λοιμώξεις.

Μόλις το κερί στο αυτί ολοκληρώνει τον σκοπό του, μετακινείται σταδιακά από το κανάλι στο άνοιγμα του αυτιού σας, όπου συνήθως ξεραίνεται και πέφτει από μόνο του. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η υπερβολική συσσώρευση κεριού στο κανάλι του αυτιού μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα που περιλαμβάνουν:

-Πόνο στο αυτί

-Αίσθηση ότι το αυτί σας είναι “βουλωμένο”

-Μερική απώλεια της ακοής

-Βουητό στα αυτιά

-Λοίμωξη στο αυτί

-Κνησμό (φαγούρα)

-Δυσοσμία στο αυτί

-Εκκρίσεις από το αυτί

-Βήχα


Πηγή:  iatropedia

Το διαβάσαμε στο: http://www.ksipnistere.com
Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.