Κήπος Στα Μεσόγεια: Προώθηση του ελαιόλαδου των Μεσογείων στην Κίνα

Προώθηση του ελαιόλαδου των Μεσογείων στην Κίνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Παλλήνη,   29-4-2015

Θέμα: Προώθηση του ελαιόλαδου των Μεσογείων στην Κίνα.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Απριλίου στο δημαρχείο Ραφήνας
μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Βασίλη Πιστικίδη και με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας από την Κίνα, αποτελούμενης από τον Δήμαρχο της πόλης Dazhou κ. Jiao Weixia, των αντιδημάρχων Εμπορίου και Ανάπτυξης αλλά και δημοτικών παραγόντων από άλλες κινέζικες πόλεις. Θέμα της σύσκεψης ήταν η προώθηση του ελαιόλαδου των Μεσογείων στην Κίνα.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής παραβρέθηκε στη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου και οι υπάλληλοι της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Παναγιώτης Σοφιανόπουλος και Ανδρέας Μπέκας, με ευθύνη των οποίων είχαν προσκληθεί επίσης ελαιοπαραγωγοί, ιδιοκτήτες ελαιουργείων και εκπρόσωποι εταιρειών τυποποίησης ελαιόλαδου από την Ανατολική Αττική.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκε από την πλευρά της κινέζικης αντιπροσωπείας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εισαγωγή ελαιόλαδου στην ασιατική χώρα, καθώς το λάδι των Μεσογείων θεωρείται προϊόν προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης, ενώ οι παραγωγοί δήλωσαν ότι υπάρχει η δυνατότητα εξαγωγής τυποποιημένου ή μη ελαιόλαδου στην Κίνα. Επιπλέον, οι Κινέζοι διατύπωσαν αίτημα να γίνει εκτενής ενημέρωση για τον τρόπο καλλιέργειας των ελαιόδεντρων, για την τεχνογνωσία όσον αφορά στην παραγωγή και επεξεργασία του ελαιόλαδου και κυρίως για τις δυνατότητες εξαγωγής του στη χώρα τους.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα και συζητήθηκαν οι επιμέρους λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να ξεκινήσει μια τέτοια συνεργασία, ενώ παράλληλα τέθηκαν οι βάσεις για περαιτέρω συνεργασία στο μέλλον που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του κλάδου της ελαιοπαραγωγής στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.



Γραφείο τύπου Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Πέτρου Φιλίππου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.