Κήπος Στα Μεσόγεια: Έλαιο Ρίγανης Εναντίων των Κατασκευασμένων Ασθενειών

3 Σεπτεμβρίου 2015

Έλαιο Ρίγανης Εναντίων των Κατασκευασμένων Ασθενειών

Άρθρο της ερευνήτριας Anne Gordon, RN
Στις μέρες μας, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πληθώρα «ασυνήθιστων» ασθενειών που προκύπτουν συνεχώς και που μερικές φορές προκαλούν πονοκέφαλο στους επιστήμονες. Για παράδειγμα, η ασθένεια που ονομάζεται «νόσος των χειμερινών εμετών», έχει παρατηρηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Γιατί οι πεπτικές διαταραχές αυξάνονται συνεχώς;
Μήπως τα βακτήρια και οι μύκητες πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα δημιουργώντας χάος στον οργανισμό μας; Είναι πολύ πιθανό, αν και η ακριβής αιτία δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη.
Επίσης, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις τοξικές συνέπειες από τα μεταλλαγμένα τρόφιμα (GM), καθώς και με άγνωστα βακτήρια του εδάφους και των υδάτων, σκοπίμως τροποποιημένους ιούς, κλπ. Υπάρχει μια καινούρια ονομασία γι’ αυτές τις αόριστες ασθένειες που μερικές φορές αναφέρονται ως «ασθένειες προερχόμενες από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς» – δεν είναι περίεργο λοιπόν που εμφανίστηκαν στη ζωή μας!
Μπορεί το έλαιο άγριας ρίγανης να λειτουργήσει θεραπευτικά για τις ασθένειες από τα παράσιτα ή τα τροποποιημένα τρόφιμα; Ορισμένοι γιατροί χρησιμοποιούν τα οφέλη του ελαίου άγριας ρίγανης για τη θεραπεία από τυχόν επιθέσεις βακτηρίων. Έχει αποδειχτεί ότι καταστρέφει τα ανεπιθύμητα βακτήρια, τους μύκητες, τους ζυμομύκητες, τα παράσιτα και κάποιους ιούς. Επίσης, ανακουφίζει από τα συμπτώματα της νόσου των χειμερινών εμετών, μια καινούρια πεπτική διαταραχή που ταλαιπωρεί αρκετούς ανθρώπους.
Το φυτό της άγριας ρίγανης είναι κοντινό με την οικογένεια στην οποία ανήκει η μέντα. Όταν τα λουλούδια και τα φύλλα συλλέγονται, η περιεκτικότητα σε έλαιο βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της. Έτσι, το έλαιο ρίγανης είναι μια εναλλακτική ολιστική θεραπεία που πολλοί επαγγελματίες υγείας χρησιμοποιούν για να ανακουφίσουν τους ασθενείς τους από τα συμπτώματα. Υπάρχουν πολλά είδη ελαίων, γι’ αυτό φροντίστε να βρείτε το έλαιο της Μεσογειακής άγριας ρίγανης. Η πραγματική Μεσογειακή άγρια ρίγανη έχει 2 ποικιλίες: τη Thymus capitatus και την Origanum Vulgare. Αυτές διαθέτουν τα περισσότερα οφέλη για την υγεία και θεωρούνται από τις πιο ισχυρές.
Το έλαιο ρίγανης περιέχει καρβακρόλη, μια ισχυρή αντιμικροβιακή ουσία. Η καρβακρόλη έχει αποδειχτεί ότι είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του μύκητα Κάντιντα, της ασπεργίλλωσης, του σταφυλόκοκκου, του καµπυλοβακτηριδίου (πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνο για μερικά είδη έλκους), της κλεψιέλας, του κολοβακτηριδίου, του τζιάρντια, της ψευδομονάδας, της σαλμονέλας και της λιστέρια. Τα τερπένια είναι μία ακόμη κατηγορία φυτοχημικών που βρίσκονται μέσα στο έλαιο, οπως και η θυμόλη, ένα φυσικό μυκητοκτόνο με αντισηπτικές ιδιότητες.
Η θυμόλη έχει επίσης αποδειχτεί ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα όταν χορηγείται καταλλήλως. Το έλαιο ρίγανης περιέχει βιταμίνη Ε, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, κάλιο, χαλκό, βόριο, μαγγάνιο, βιταμίνες Α, C και νιασίνη. Έρευνες επίσης έδειξαν ότι η καρβακρόλη στη σωστή δοσολογία διαθέτει πιθανές ιδιότητες αναγέννησης του ήπατος αποκαθιστώντας τη ροή του αίματος στα όργανα και τους ιστούς προστατεύοντας έτσι το ήπαρ. Άλλα πιθανά οφέλη: η προσθήκη λίγων σταγόνων ελαίου άγριας ρίγανης σε έναν διαχυτήρα ή η εισπνοή του ατμού του, θα μπορούσε να ανακουφίσει από τη συμφόρηση. Επίσης, μία σταγόνα σε φιλτραρισμένο νερό βοηθά στην αντιμετώπιση του πονόλαιμου και πολλά άλλα.
Η καρβακρόλη αποτελεί φυσικό εντομοαπωθητικό. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που έχει απαίσια γεύση. Να αραιώνετε το έλαιο με κάποιο έλαιο βάσης, όπως το ελαιόλαδο ή με νερό με αναλογία ένα μέρος ελαίου σε τρία μέρη ελαίου βάσης. Αδιάλυτο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα, τους βλεννογόνους ή τα όργανα. Η θεραπευτική χρήση του ελαίου ρίγανης πρέπει να είναι βραχυπρόθεσμη και να αποφεύγεται από παιδιά ή έγκυες γυναίκες και άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση ή καρδιαγγειακές παθήσεις. Πριν από τη χρήση οποιασδήποτε εναλλακτικής θεραπείας, συνιστάται να μιλήσετε με τον γιατρό σας.
Πηγές:
http://www.greenmedinfo.com/blog/can-wild-oregano-oil-provide-relief-engineered-diseases
http://www.greenmedinfo.com/substance/oregano
http://www.greenmedinfo.com/blog/essential-oils-proven-treat-incurable-ringworm-infections
http://huffingtonpost.ca/2013/11/14/oil-of-oregano-benefits_n_4274795.html
usnews.com/news/articles/2014/02/12/researchers-pizza-herb-could-prevent-winter-vomiting-disease
Το διαβάσαμε στο: http://enallaktikidrasi.com

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.