Κήπος Στα Μεσόγεια: Συνταγή: Ζύμη για Πιροσκί

15 Οκτωβρίου 2015

Συνταγή: Ζύμη για Πιροσκί


Μια εύκολη συνταγή για τα αγαπημένα μας Πιροσκί!








Υλικά

  • 500 γρ. Αλεύρι
  • ½ φλ. Τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένα
  • ½ εως ένα φλ. Τσαγιού γάλα χλιαρό
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά

Εκτέλεση

   

  • Σε λεκάνη βάζουμε το ½ φλ. τσαγιού γάλα και διαλύουμε τη μαγιά. 
  • Προσθέτουμε ½ φλ. τσαγιού αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Αφήνουμε σε χλιαρό μέρος να φουσκώσει για 20 λεπτά περίπου. 
  • Στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά, το βούτυρο, το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι. 
  • Ζυμώνετε και αν χρειαστεί προσθέτετε και το υπόλοιπο γάλα. 
  • Αφήνετε τη ζύμη πάλι σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο. 
  • Στη συνέχεια την ανοίγετε σε φύλλο 1 εκατοστού και την κόβετε σε κύκλους διαμέτρου 8 εκατοστών. Βάζετε στο κέντρο κάθε δίσκου μια κουταλιά γέμιση. 
  • Αλοίφετε με τη βοήθεια ενός πινέλου γύρω – γύρω τους δίσκους, τους οποίους στη συνέχεια διπλώνετε σχηματίζοντας μισοφέγγαρα. 
  • Τα πλάθετε λίγο να πάρουν αυγοειδές σχήμα και τα αφήνετε πάνω σε αλευρωμένη πετσέτα να φουσκώσουν λίγο ακόμη.
Τα πιροσκί τηγανίζονται σε κατσαρόλα με μπόλικο λάδι καλής ποιότητας. 
Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.