Μια εύκολη συνταγή για τα αγαπημένα μας Πιροσκί!
Υλικά
- 500 γρ. Αλεύρι
- ½ φλ. Τσαγιού βούτυρο λιωμένο
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένα
- ½ εως ένα φλ. Τσαγιού γάλα χλιαρό
- 2 κουταλάκια αλάτι
- 1 φακελάκι μαγιά
Εκτέλεση
- Σε λεκάνη βάζουμε το ½ φλ. τσαγιού γάλα και διαλύουμε τη μαγιά.
- Προσθέτουμε ½ φλ. τσαγιού αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε σε χλιαρό μέρος να φουσκώσει για 20 λεπτά περίπου.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά, το βούτυρο, το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι.
- Ζυμώνετε και αν χρειαστεί προσθέτετε και το υπόλοιπο γάλα.
- Αφήνετε τη ζύμη πάλι σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Στη συνέχεια την ανοίγετε σε φύλλο 1 εκατοστού και την κόβετε σε κύκλους διαμέτρου 8 εκατοστών. Βάζετε στο κέντρο κάθε δίσκου μια κουταλιά γέμιση.
- Αλοίφετε με τη βοήθεια ενός πινέλου γύρω – γύρω τους δίσκους, τους οποίους στη συνέχεια διπλώνετε σχηματίζοντας μισοφέγγαρα.
- Τα πλάθετε λίγο να πάρουν αυγοειδές σχήμα και τα αφήνετε πάνω σε αλευρωμένη πετσέτα να φουσκώσουν λίγο ακόμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου