Κήπος Στα Μεσόγεια: Τα Οφέλη του Βαλσάμικου Ξυδιού

5 Νοεμβρίου 2015

Τα Οφέλη του Βαλσάμικου Ξυδιού

Το βαλσάμικο ξύδι, όπως φανερώνει και η ονομασία του, εφευρέθηκε ως φαρμακευτικό βάλσαμο και το χρησιμοποιούσαν μόνο βασιλείς και άτομα με οικονομική επιφάνεια.
Πλέον, βρίσκεται σε κάθε νοικοκυριό, αλλά οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τα οφέλη αυτού για την υγεία.

Αυτού του είδους ξύδι κατάγεται από την Ιταλία και παράγεται από σταφύλια της ποικιλίας Trebbiano. Επειδή, προέρχεται από τα σταφύλια, δεν είναι έκπληξη πως κάνει καλό στον ανθρώπινο οργανισμό.

«Σύμμαχος» στην απώλεια βάρους   
Αν βρίσκεστε σε φάση διατροφής, το βαλσάμικο είναι ο νέος «σύμμαχός» σας. Είναι πηγή σιδήρου, μαγγανίου και καλίου, στοιχεία που βοηθούν στη ρύθμιση της απώλειας βάρους μέσω της βελτίωσης των βιολογικών διεργασιών του σώματος. Οι ελάχιστες θερμίδες που περιέχει, το καθιστά μια εξαιρετική εναλλακτική λύση ως συνοδευτικό σαλάτας αντί για σάλτσες και μαγιονέζα. Επιπλέον, η οξύτητά του περιορίζει την υπερκατανάλωση τροφών.

Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος


Οι πολυφαινόλες, που περιέχει, είναι αντιοξειδωτικά που κρατούν την καρδιά υγιή. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι πολυφαινόλες μειώνουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου. Παράλληλα, ενεργοποιεί την αναγέννηση των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. Το οξειδωτικό στρες προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα. Η αναζωογόνηση τους βοηθά την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό


Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα είναι σημαντικό για την απόκρουση ιογενών και των βακτηριακών μολύνσεων, όπως η γρίπη, ο βήχας και τα κοινά κρυολογήματα. Η τακτική κατανάλωση βαλσάμικου βοηθά τη λειτουργία του.

Βοηθάει την πέψη


Το βαλσάμικο ξύδι προκαλεί την απελευθέρωση της πεψίνης. Η πεψίνη είναι ένα ένζυμο που διασπά τις πρωτεΐνες σε μικρότερα αμινοξέα. Όταν οι πρωτεΐνες διασπώνται, το σώμα μπορεί να απορροφήσει περισσότερες θρεπτικές ουσίες από τα τρόφιμα που τρώτε. Η πεψίνη βοηθά επίσης στη ρύθμιση του μεταβολικού συστήματος. Το σωστό επίπεδο πεψίνης θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε!

Πηγή: http://kikiri-kou.blogspot.com
Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.