Κήπος Στα Μεσόγεια: Ενημερωτική συνάντηση για το νέο δασικό νομοσχέδιο και το θέμα της οριοθέτησης των οικισμών Λαυρεωτικής

Ενημερωτική συνάντηση για το νέο δασικό νομοσχέδιο και το θέμα της οριοθέτησης των οικισμών Λαυρεωτικής

Ενημερωτική συνάντηση για το νέο δασικό νομοσχέδιο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερατέας, μετά από πρωτοβουλία των Ομοσπονδιών Οικιστικών – Εξωραϊστικών Συλλόγων Κερατέας.
Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν τα προβλήματα που υπάρχουν όσον αφορά στην οριοθέτηση των οικισμών αλλά και την ανάρτηση των δασικών χαρτών, προβλήματα που ταλανίζουν για πολλά χρόνια την Κερατέα και τον Δήμο Λαυρεωτικής γενικότερα.

Στις τοποθετήσεις τους τόσο ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, όσο και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Κώστας Λεβαντής και Σταύρος Ιατρού, αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Ρόζης αναφέρθηκαν στην πολυπλοκότητα του όλου θέματος εστιάζοντας στα προβλήματα που επιφέρει το υπό ψήφιση νομοσχέδιο.

Στη σύντομη ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου επισήμανε ότι το πρόβλημα της οριοθέτησης των οικισμών δεν αφορά μόνο τη Λαυρεωτική αλλά και όλη την Ανατολική Αττική και θα πρέπει να εξεταστεί ποιος είναι ο λόγος που ενώ έχουν ολοκληρωθεί σε πολλές περιπτώσεις οι δασικοί χάρτες, εντούτοις ποτέ δεν αναρτήθηκαν ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία της οριοθέτησης των οικισμών. «Ένα επιπλέον πρόβλημα για τη Λαυρεωτική είναι η επιλεκτική ισχύς και εφαρμογή της 1151/1872 απόφασης του Εφετείου Αθηνών που καθορίζει ως δημόσιες εκτάσεις όλες τις εκτάσεις που σήμερα αποτελούν τους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στην αναγνώριση των ιδιοκτησιών» πρόσθεσε ο κ. Φιλίππου.

Για όλα τα παραπάνω, μετά και από σχετική απόφαση που αναμένεται να ληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής, θα επιδιωχθούν συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και τους βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια τους κατοίκους της περιοχής.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γραφείο  Αντιπεριφερειάρχη



forkeratea.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.