Κήπος Στα Μεσόγεια: Δύο Μυστικά για να είστε πάντα Αδύνατοι και Υγιείς!

15 Απριλίου 2016

Δύο Μυστικά για να είστε πάντα Αδύνατοι και Υγιείς!


Μια έρευνα από το King’s College στο Λονδίνο έδειξε, ότι η σοκολάτα και το κόκκινο κρασί μπορούν να μας βοηθήσουν να μείνουμε σε φόρμα και να είμαστε υγιείς.

Το κλειδί της επιτυχίας δεν είναι η παραδοσιακή καταμέτρηση θερμίδων, αλλά τα εκατομμύρια των βακτηρίων που ζουν στον γαστρεντερικό μας σωλήνα και τρέφονται με τα ίδια πράγματα που κάνουμε....

Μερικά βακτήρια μας βοηθούν να χωνέψουμε το φαγητό και να μεταβολίσουμε χρήσιμες βιταμίνες και μέταλλα, ενώ άλλα μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στην λειτουργία του στομάχου. Κατά συνέπεια πρέπει να βοηθήσουμε τα χρήσιμα βακτήρια να ευημερήσουν, τρώγοντας υγιεινά φαγητά.

Τα τρόφιμα που τους αρέσουν είναι το τυρί, άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, ξηρούς καρπούς και φυτικά έλαια. Απεχθάνονται το λίπος και την ζάχαρη. Στα καλά βακτήρια αρέσει το κρασί και η σοκολάτα.

Όλα αυτά τα διαφορετικά είδη τροφίμων περιέχουν πράγματα που ονομάζονται πολυφαινόλες και βοηθούν στην προστασία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Όσο περισσότερες πολυφαινόλες καταναλώνουμε, τόσο ευκολότερα μεταβολίζει ο οργανισμός μας τις βιταμίνες και τα μικρο-στοιχεία. Έτσι, μπορούμε να είμαστε σε φόρμα χωρίς εξαντλητικές δίαιτες.

Ο Tim Spector, ο επικεφαλής της έρευνας, παρακολουθούσε δυο δίδυμα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα: ο ένας από αυτούς πολεμούσε με το αυξημένο βάρος του για πολλά χρόνια και ο άλλος ήταν σε άριστη φόρμα, χωρίς να κάνει κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια για να το πετύχει. Ο Spector πιστεύει, ότι η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι στην εντερική μικροχλωρίδα τους.

Γενικά, να τρώτε περισσότερο τυρί, γιαούρτι και ξηρούς καρπούς και λιγότερο πρόχειρο φαγητό. Επιπλέον, μπορείτε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με λίγη σοκολάτα και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Τώρα, το εγκρίνουν και οι επιστήμονες!


kafeneio-gr.blogspot.com
Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.