Κήπος Στα Μεσόγεια: Το πρόγραμμα Επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο

14 Μαΐου 2013

Το πρόγραμμα Επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο

Πολύ σύντομα θα ενεργοποιηθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση σε σημερινή συνέντευξη τύπου, το πρόγραμμα Επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο. Το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας παρέχει για την υποστήριξη (με κατάρτιση, συμβουλευτική και mentoring) σε 3.000 νέους έως 35 ετών που θα αναπτύξουν αγροτική δραστηριότητα στην ύπαιθρο.

Στόχος του προγράμματος, που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Δράσης για την απασχόληση των νέων, είναι η προώθηση ανέργων, ηλικίας έως 35 ετών, στην απασχόληση, μέσω της βελτίωσης των δεξιοτήτων τους στον αγροτοδιατροφικό τομέα και της παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης για ανάληψη επιχειρηματικής δραστηριότητας στον πρωτογενή τομέα.

Το πρόγραμμα Επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο


Ειδικότερα, το πρόγραμμα Επιχειρηματικότητα στην ύπαιθροπεριλαμβάνει τις εξής ενέργειες:
  • Συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση, σε θέματα επιχειρηματικότητας, έναρξης και διαχείρισης αγροτικής μονάδας.
  • Συμβουλευτική σχετικά με την προετοιμασία και ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων, την επιλογή του είδους της επιχειρηματικής δράσης και του τρόπου διαχείρισής της, καθώς και ενημέρωση για πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης.
  • Υποβοήθηση επενδυτικής δραστηριότητας, δηλαδή εξεύρεση κονδυλίων έναρξης και εντοπισμός ενδιαφερόμενων επενδυτών.
Το πρόγραμμα Επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο παρέχει:
  • Κατάρτιση με εκπαιδευτικό επίδομα 5€ ανά ώρα.
  • Συμβουλευτική υποστήριξη (mentoring) των νέων επιχειρηματιών, η οποία ανέρχεται κατά μέγιστο σε 3.000€.

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.