Κήπος Στα Μεσόγεια: Τι να κάνετε όταν ο σκύλος σας πάθει ατύχημα

Τι να κάνετε όταν ο σκύλος σας πάθει ατύχημα


Σε περίπτωση που το σκυλάκι σας υποστεί ατύχημα από αμάξι, μηχανή, ποδήλατο ή οτιδήποτε άλλο ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες. Φροντίστε ώστε να αποφύγετε τις αντενδείξεις γιατί μπορεί να θέσουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο το σκύλο σας.
ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ 

1) Τηλεφωνήστε στο γιατρό.


2) Το πρώτο που κάνετε είναι να πλησιάσετε το σκυλάκι σας που νιώθει φοβισμένο και να του μιλήσετε με τόνο καθησυχαστικό και ήρεμο.
 

3) Εάν το δείτε να κάνει σπασμοδικές κινήσεις, ή το δείτε αγριεμένο μπορείτε να το φιμώσετε με επίδεσμο, γραβάτα ή σκοινί. Κάντε μια θηλιά και τυλίξτε την στο ρύγχος (το εμπρόσθιο τμήμα του κεφαλιού του ζώου που περιλαμβάνει τη μύτη και το στόμα) δένοντας τις άκρες πίσω από τα αυτιά του σκύλου σας.
 

4) Παρατηρήστε τα ούλα του σκύλου σας. Εάν είναι μπλε τότε το σκυλί μάλλον υποφέρει από ασφυξία λόγω παρεμπόδισης της αναπνοής του. Εάν τα ούλα είναι γκρι ή λευκά τότε το ζωάκι πιθανότατα υποφέρει από αναιμία λόγω αιμορραγίας ή σοκ.
 

5) Εάν δείτε σκουροκόκκινες μεμβράνες στο στόμα του σκύλου σας τότε να ξέρετε ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει υποστεί δηλητηρίαση. Σε περίπτωση που το σύνηθες χρώμα των ούλων του σκύλου μου είναι σκούρο τότε εξετάστε το χρώμα στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου του ματιού.


ΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ!


1) Ποτέ μην φιμώσετε σκύλους με κοντό ρύγχος ή σκύλο με αναπνευστικά προβλήματα, σκύλο που έχει κάνει εμετό η είναι αναίσθητος.
 

2) Μην τοποθετήσετε με δική σας πρωτοβουλία φάρμακο στην πληγή του σκύλου πριν την εξετάσει ο γιατρός. Μην την σκεπάσετε με βαμβάκι.
 

3) Μην επιχειρήσετε να καθορίσετε πόσο σοβαρά είναι τα τραύματα γιατί συχνά υπάρχει εσωτερική αιμορραγία και βλάβη που δεν μπορεί να ανιχνευτεί. Π.χ. ένα τραύμα στο κεφάλι μπορεί να δώσει την επόμενη μέρα, νευρικά συμπτώματα.



Πηγή: http://www.koutavaki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.