Μα απίστευτα αφράτο και πλούσιο.
Είναι βελούδινο και πλούσιο σε γεύση,αρκεί να του δώσετε 5-6 λεπτά εκτός κατάψυξης.
Είναι φτιαγμένο σε παγωτομηχανή,μα κι αν ακόμη δεν την έχετε,γίνεται πάλι αφράτο,εξαιτίας του ότι δεν περιέχει υλικά με υγρό,το πιο ρευστό υλικό του είναι η κρέμα γάλακτος,η οποία εγγυάται πάντα αφράτο παγωτάκι στο πιάτο μας...
ΥΛΙΚΑ
(για 1/2, και κάτι παραπάνω, λίτρο παγωτό, περίπου)
200 γρ.τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουτί ζαχαρούχο
100 γρ.κερασάκια γλασέ (ή λιγότερα)
2 φρουτάκια γλασέ ψιλοκομμένα
(ή γλυκό κουταλιού στραγγισμένο,αν μας αρέσει καλύτερα,εγώ έβαλα και βύσσινο)
80 γρ.ξηρούς καρπούς καβουρντισμένους χοντροσπασμένους
10 καραμέλες τύπου baloo (ξέρετε αυτές τις υπέροχες βουτυρένιες γυαλιστερές) χοντροκοπανισμένες
80 γρ, τρούφα μαύρη ή γάλακτος
Αν έχουμε παγωτομηχανή,βάζουμε τα 3 πρώτα υλικά στο μπλέντερ,τα χτυπάμε και μετά συνεχίζουμε στη παγωτομηχανή ώσπου να αφρατέψουν και να παγώσουν.Τότε ρίχνουμε το μείγμα σε σκεύος παγωτού,προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά,ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο ακόμη στην κατάψυξη να σφίξει.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, χτυπάμε,επίσης, τα 3 πρώτα υλικά, με το μίξερ να αφρατέψουν,προσεκτικά όμως,όχι πολύ ώρα,γιατί κινδυνεύουμε να κόψει η κρέμα γάλακτος.
Μεταφέρουμε σε σκεύος παγωτού στην κατάψυξη και αφήνουμε 30 λεπτά.
Βγάζουμε και ξαναχτυπάμε.
Αφήνουμε άλλα 30 λ. και ξαναχτυπάμε(τελευταία φορά!)
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
Σερβίρουμε με σιρόπια και ξηρούς καρπούς,ή κάποια υπόξινη σαλτσούλα φρούτου
Αν τώρα θέλουμε να εντυπωσιάσουμε κάνουμε τις παρακάτω τρούφες.
Μη θεωρήσετε ότι είναι κάτι δύσκολο,γίνεται στο πι και φι!
Αφήνουμε όπως είπαμε το παγωτό 5 και κάτι λεπτά, εκτός κατάψυξης, και με το scoop(το εργαλείο σερβιρίσματος του παγωτού) σχηματίζουμε μπαλίτσες.
Βάζουμε στη κατάψυξη τα τρουφάκια για ένα 10λεπτο τουλάχιστον και σερβίρουμε σε πιάτο στολίζοντας με σιρόπια...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου