Κήπος Στα Μεσόγεια: Οι ξηροί καρποί σύμμαχος κατά του καρκίνου και των καρδιακών νοσημάτων

31 Ιουλίου 2013

Οι ξηροί καρποί σύμμαχος κατά του καρκίνου και των καρδιακών νοσημάτων


Η ανάλυση συμπεριέλαβε περίπου 7.000 άτομα ηλικίας 55- 90 ετών από τη μελέτη PREDIMED. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν έδειξαν ότι τα άτομα εκείνα που κατανάλωναν περισσότερες από 3 μερίδες ξηρών καρπών την εβδομάδα, με τη μερίδα να είναι περίπου 28 γραμμάρια, είχαν 55% μικρότερη πιθανότητα θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο και 40% μικρότερη πιθανότητα θανάτου από καρκίνο.

Μάλιστα, τα ευρήματα έδειξαν ότι άτομα που ακολουθούσαν μια Μεσογειακού τύπου δίαιτα είχαν 39% μικρότερη πιθανότητα θανάτου από όλες τις αιτίες σε σχέση με εκείνους που ακολουθούσαν μια χαμηλή σε λίπος δίαιτα, με εκείνους που είχαν πρόσθετα ξηρούς καρπούς στη διατροφή τους να σημειώνουν μια μείωση της τάξης του 45%. 

Αναγνωρίζοντας τα ποικίλα οφέλη της κατανάλωσης ξηρών καρπών στην υγεία μια πρακτική λύση μια την ενσωμάτωση αυτών στην καθημερινή διατροφή μας είναι η αντικατάσταση μιας από τις πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών με μια μερίδα ξηρών καρπών. 

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Το διαβάσαμε στο: http://thesecretrealtruth.blogspot.com 
Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.