Κήπος Στα Μεσόγεια: Υπερτροφές που τρώγονται ωμές ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και προστατεύουν από ασθένειες

Υπερτροφές που τρώγονται ωμές ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και προστατεύουν από ασθένειες



Υπάρχουν κάποιες τροφές που οι επιστήμονες έχουν χαρακτηρίσει ΥΠΕΡ-τροφές. Οι υπερτροφές της φύσης κερδίζουν συνεχώς έδαφος και στη χώρα μας



Συγκεντρώνουν μέσα τους πολλά από τα θρεπτικά συστατικά της φύσης και σας τα προσφέρουν όλα συμπυκνωμένα, σε μια μπουκιά. Είναι τροφές που έθρεψαν τους λαούς ανά τους αιώνες, χρησιμοποιήθηκαν ως φάρμακα σε κάποιες περιπτώσεις λατρεύτηκαν ως ιερές.
Tα superfoods ή στα Ελληνικά υπερτροφές βελτιώνουν την υγεία μας και ταυτόχρονα προσφέρουν ευεξία. Είναι τροφές με υψηλή διατροφική αξία, αλλά μικρή θερμιδική.
Έχουν την ικανότητα να προλαμβάνουν διάφορες ασθένειες, έχουν αντιοξειδωτική δράση, βοηθούν στην απαραίτητα αποτοξίνωση του οργανισμού, ενώ αποτελούν μία πρώτης τάξεως διατροφική επιλογή για όλους όσοι επιθυμούν να διατηρήσουν το βάρος τους σε σταθερό επίπεδο.Μάλιστα, πολλές από τις υπερτροφές θεωρούνται ως κορυφαία αφροδιασιακά, ενώ βελτιώνουν την ευεξία, τη διάθεση και την αντοχή
Παρακάτω παρουσιάζονται 10 υπερτροφές που τρώγονται και ωμές:
1. Φρούτα όπως το ρόδι, το αβοκάντο, τα μούρα, το μύρτιλο, το ιπποφαές, το κράνμπερι, το ακάι, τα βατόμουρα, τα σμέουρα, η καρύδα, η μαστίχα και το γκότζι μπέρι.
2. Ξηροί καρποί, όπως τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα κάσιους.
3. Όσπρια όπως τα κόκκινα φασόλια.
4. Παράγωγα καρπών όπως το κακάο και μαύρη σοκολάτα.
5. Λαχανικά όπως το μπρόκολο και το σπανάκι.
6. Προϊόντα μέλισσας, όπως ο βασιλικός πολτός, το κερί, το μέλι και η πρόπολη.
7. Ορισμένα βότανα όπως το ginkgo biloba και το τζίντζερ.
8. Μπαχαρικά όπως το σαφράν.
9. Δημητριακά και σπόροι, όπως ο λιναρόσπορος, η ζέα, η κινόα, το chia.
10. Κάποια φύκια όπως η σπιρουλίνα και η χλωρέλλα.

Πηγή: www.apocalypsejohn.com 

Το διαβάσαμε στο : http://www.awakengr.com/




Πηγή: http://www.awakengr.com/2013/07/blog-post_9084.html#ixzz2ZyCHXYlP
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.