Αν έχετε και εσείς τέτοιες απορίες ρίξτε μια ματιά στον παρκάτω πολύ χρήσιμο πίνακα!
 
 
| 
Είδος 
Λαχανικών | 
Βάθος φύτευσης | 
Απόσταση μεταξύ των γραμμών | 
Απόσταση επάνω στις γραμμές | 
Παρατηρήσεις | 
| 
Αγκινάρα | 
8-10 π. | 
1 μέτρο | 
1 μέτρο | |
| 
Αγγουριά | 
2-3 π. | 
1-1,20 μ. | 
30-40 π. | |
| 
Αντίδι | 
1-2 π. | 
30 ποντ. | 
20 ποντ. | 
στα πεταχτά | 
| 
Γλυκοπατάτα | 
8-10 π. | 
90π.-1μ. | 
35-40 π. | |
| 
Κολοκυθιά | 
3-4 π. | 
1-1,20 μ. | 
30-40 π. | |
| 
Καλαμπόκι | 
2-3 π. | 
- | 
50-60 ποντ. | |
| 
Καρότο | 
1-2 π. | 
25-30 π. | 
5-10 π. | 
στα πεταχτά | 
| 
Καρπούζι | 
2-3 π. | 
1-1,20 μ. | 
50-60 π. | |
| 
Κουκιά χλωρά | 
6-7 π. | 
60-70 π. | 
40-50 π. | |
| 
Κολοκάσι | 
8-10 π. | 
80-90 π. | 
40-50 π. | |
| 
Κρεμμύδια | 
3-4 π. | 
15-20 π. | 
8-10 π. | |
| 
Κουνουπίδι | 
1-2 π. | 
60-70 π. | 
40 πόντ. | |
| 
Λάχανο | 
1-2 π. | 
60-70 π. | 
40 πόντ. | |
| 
Μαϊντανός | 
1 πόντο | 
- | 
- | 
στα πεταχτά | 
| 
Μαρούλια | 
1-1,5 π. | 
30-35 π. | 
30-35 π. | |
| 
Μελιτζάνα | 
1-1,5 π. | 
70-80 π. | 
70-80 π. | |
| 
Μπάμια | 
3-5 πόν. | 
50-80 π. | 
40-50 π. | 
στα πεταχτά | 
| 
Μπιζέλια | 
3-4 πόν. | 
60-70 π. | 
15-20 π. | |
| 
Ντομάτα | 
1-1,5 π. | 
1,20-1,30 | 
60-70 π. | |
| 
Πατάτα | 
10-15 π. | 
40-50 π. | 
30-40 π. | |
| 
Παντζάρια | 
2-3 πόν. | 
25-30 π. | 
5-10 π. | |
| 
Πεπόνι | 
2-2,5 πόν. | 
1-1,20 π. | 
50-60 π. | |
| 
Πιπεριά | 
1,5-2 πόν. | 
40-50 π. | 
40 πόν. | |
| 
Πράσο | 
1,5-2 πόν. | 
25-30 π. | 
10-15 π. | |
| 
Ραπανάκια | 
- | 
- | 
- | 
στα πεταχτά | 
| 
Σινάπι | 
½ πόντο | 
- | 
- | 
στα πεταχτά | 
| 
Σπανάκι | 
1,5-2 πόντ. | 
- | 
- | 
στα πεταχτά | 
| 
Σέλινο | 
½ πόντο | 
50-60 π. | 
12-15 π. | |
| 
Σκόρδα | 
2-4 πόντ. | 
15-20 π. | 
10-15 π. | |
| 
Σπαράγγι | 
20 π(φ.) | 
80π.-1 μ. | 
40-50 π. | |
| 
Φασ. χαμηλά | 
3-5 πόν. | 
40-50 π. | 
20 πόν. | |
| 
Φασ. κλαριού | 
3-5 πόν. | 
70-80 π. | 
40 πόν. | 
Το διαβάσαμε στο: http://www.ftiaxno.gr 
 

 
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου