Κήπος Στα Μεσόγεια: Βάθος σποράς και απόσταση φύτευσης λαχανικών

3 Ιουλίου 2013

Βάθος σποράς και απόσταση φύτευσης λαχανικών

Σε τι βάθος να φυτέψω ? Τι απόσταση πρέπει να έχουν μεταξύ τους? Πώς ? ....
 
Αν έχετε και εσείς τέτοιες απορίες ρίξτε μια ματιά στον παρκάτω πολύ χρήσιμο πίνακα!

Είδος
Λαχανικών
Βάθος φύτευσης
Απόσταση μεταξύ των γραμμών
Απόσταση επάνω στις γραμμές
Παρατηρήσεις
Αγκινάρα
8-10 π.
1 μέτρο
1 μέτρο

Αγγουριά
2-3 π.
1-1,20 μ.
30-40 π.

Αντίδι
1-2 π.
30 ποντ.
20 ποντ.
στα πεταχτά
Γλυκοπατάτα
8-10 π.
90π.-1μ.
35-40 π.

Κολοκυθιά
3-4 π.
1-1,20 μ.
30-40 π.

Καλαμπόκι
2-3 π.
-
50-60 ποντ.

Καρότο
1-2 π.
25-30 π.
5-10 π.
στα πεταχτά
Καρπούζι
2-3 π.
1-1,20 μ.
50-60 π.

Κουκιά χλωρά
6-7 π.
60-70 π.
40-50 π.

Κολοκάσι
8-10 π.
80-90 π.
40-50 π.

Κρεμμύδια
3-4 π.
15-20 π.
8-10 π.

Κουνουπίδι
1-2 π.
60-70 π.
40 πόντ.

Λάχανο
1-2 π.
60-70 π.
40 πόντ.

Μαϊντανός
1 πόντο
-
-
στα πεταχτά
Μαρούλια
1-1,5 π.
30-35 π.
30-35 π.

Μελιτζάνα
1-1,5 π.
70-80 π.
70-80 π.

Μπάμια
3-5 πόν.
50-80 π.
40-50 π.
στα πεταχτά
Μπιζέλια
3-4 πόν.
60-70 π.
15-20 π.

Ντομάτα
1-1,5 π.
1,20-1,30
60-70 π.

Πατάτα
10-15 π.
40-50 π.
30-40 π.

Παντζάρια
2-3 πόν.
25-30 π.
5-10 π.

Πεπόνι
2-2,5 πόν.
1-1,20 π.
50-60 π.

Πιπεριά
1,5-2 πόν.
40-50 π.
40 πόν.

Πράσο
1,5-2 πόν.
25-30 π.
10-15 π.

Ραπανάκια
-
-
-
στα πεταχτά
Σινάπι
½ πόντο
-
-
στα πεταχτά
Σπανάκι
1,5-2 πόντ.
-
-
στα πεταχτά
Σέλινο
½ πόντο
50-60 π.
12-15 π.

Σκόρδα
2-4 πόντ.
15-20 π.
10-15 π.

Σπαράγγι
20 π(φ.)
80π.-1 μ.
40-50 π.

Φασ. χαμηλά
3-5 πόν.
40-50 π.
20 πόν.

Φασ. κλαριού
3-5 πόν.
70-80 π.
40 πόν.


 
Το διαβάσαμε στο: http://www.ftiaxno.gr
Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.