Αν έχετε και εσείς τέτοιες απορίες ρίξτε μια ματιά στον παρκάτω πολύ χρήσιμο πίνακα!
Είδος
Λαχανικών
|
Βάθος φύτευσης
|
Απόσταση μεταξύ των γραμμών
|
Απόσταση επάνω στις γραμμές
|
Παρατηρήσεις
|
Αγκινάρα
|
8-10 π.
|
1 μέτρο
|
1 μέτρο
|
|
Αγγουριά
|
2-3 π.
|
1-1,20 μ.
|
30-40 π.
|
|
Αντίδι
|
1-2 π.
|
30 ποντ.
|
20 ποντ.
|
στα πεταχτά
|
Γλυκοπατάτα
|
8-10 π.
|
90π.-1μ.
|
35-40 π.
|
|
Κολοκυθιά
|
3-4 π.
|
1-1,20 μ.
|
30-40 π.
|
|
Καλαμπόκι
|
2-3 π.
|
-
|
50-60 ποντ.
|
|
Καρότο
|
1-2 π.
|
25-30 π.
|
5-10 π.
|
στα πεταχτά
|
Καρπούζι
|
2-3 π.
|
1-1,20 μ.
|
50-60 π.
|
|
Κουκιά χλωρά
|
6-7 π.
|
60-70 π.
|
40-50 π.
|
|
Κολοκάσι
|
8-10 π.
|
80-90 π.
|
40-50 π.
|
|
Κρεμμύδια
|
3-4 π.
|
15-20 π.
|
8-10 π.
|
|
Κουνουπίδι
|
1-2 π.
|
60-70 π.
|
40 πόντ.
|
|
Λάχανο
|
1-2 π.
|
60-70 π.
|
40 πόντ.
|
|
Μαϊντανός
|
1 πόντο
|
-
|
-
|
στα πεταχτά
|
Μαρούλια
|
1-1,5 π.
|
30-35 π.
|
30-35 π.
|
|
Μελιτζάνα
|
1-1,5 π.
|
70-80 π.
|
70-80 π.
|
|
Μπάμια
|
3-5 πόν.
|
50-80 π.
|
40-50 π.
|
στα πεταχτά
|
Μπιζέλια
|
3-4 πόν.
|
60-70 π.
|
15-20 π.
|
|
Ντομάτα
|
1-1,5 π.
|
1,20-1,30
|
60-70 π.
|
|
Πατάτα
|
10-15 π.
|
40-50 π.
|
30-40 π.
|
|
Παντζάρια
|
2-3 πόν.
|
25-30 π.
|
5-10 π.
|
|
Πεπόνι
|
2-2,5 πόν.
|
1-1,20 π.
|
50-60 π.
|
|
Πιπεριά
|
1,5-2 πόν.
|
40-50 π.
|
40 πόν.
|
|
Πράσο
|
1,5-2 πόν.
|
25-30 π.
|
10-15 π.
|
|
Ραπανάκια
|
-
|
-
|
-
|
στα πεταχτά
|
Σινάπι
|
½ πόντο
|
-
|
-
|
στα πεταχτά
|
Σπανάκι
|
1,5-2 πόντ.
|
-
|
-
|
στα πεταχτά
|
Σέλινο
|
½ πόντο
|
50-60 π.
|
12-15 π.
|
|
Σκόρδα
|
2-4 πόντ.
|
15-20 π.
|
10-15 π.
|
|
Σπαράγγι
|
20 π(φ.)
|
80π.-1 μ.
|
40-50 π.
|
|
Φασ. χαμηλά
|
3-5 πόν.
|
40-50 π.
|
20 πόν.
|
|
Φασ. κλαριού
|
3-5 πόν.
|
70-80 π.
|
40 πόν.
|
Το διαβάσαμε στο: http://www.ftiaxno.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου