Κήπος Στα Μεσόγεια: Ανοικτό εργαστήριο κατασκευής βάσης geodesic dome στο Μαραθώνα την Κυριακή 7 Ιουλίου

4 Ιουλίου 2013

Ανοικτό εργαστήριο κατασκευής βάσης geodesic dome στο Μαραθώνα την Κυριακή 7 Ιουλίου

Η ομάδα Σπιθάρι σε συνεργασία με την ομάδα «Εμείς –Τώρα» διοργανώνει μια σειρά από ανοιχτά εργαστήρια με σκοπό τη δημιουργία μιας αυτόνομης οικιστικής μονάδας στην περιοχή του Μαραθώνα Τα εργαστήρια θα λάβουν χώρα από τον Μάρτιο έως και τον Νοέμβριο.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να κατασκευάζουν συστήματα ενυδρειοπονίας για παραγωγή φυτών και ψαριών, γεωδαιιτικό θόλο για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών, ανεμογεννήτρια για παραγωγή ενέργειας, να διαχειρίζονται χωρίς να σπαταλούν τα απόνερα, καθώς και να εφαρμόζουν μεθόδους περμακουλτούρας και βιοδυναμικής καλλιέργειας με σκοπό να παράγουν μόνοι τους τη τροφή τους.

Θεωρούμε σημείο-κλειδί για την επιτυχία της προσπάθειάς μας την ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας όπως και την ελεύθερη διάδοση της πληροφορίας.

Σας περιμένουμε λοιπόν στο Σπιθάρι του Μαραθώνα την Κυριακή 7 Ιουλίου στις 10:00 π.μ., στο 3ο ανοικτό εργαστήριο του εγχειρήματος με θέμα την κατασκευή βάσης γεωδαιτικού θόλου (geodesic dome). Το πλήρες πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς θα μας βρείτε επικοινωνήστε στο info@spithari.org

Ομάδα Σπιθάρι www.spithari.org
 
Το διαβάσαμε στο : http://www.ftiaxno.gr
Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.