Κήπος Στα Μεσόγεια: Ζυμαρικά, ρύζι και δημητριακά το βράδυ, αδυνατίζουν!

5 Αυγούστου 2013

Ζυμαρικά, ρύζι και δημητριακά το βράδυ, αδυνατίζουν!

Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν «με νύχια και με δόντια» να αποφύγουν την κατανάλωση υδατανθράκων το βράδυ φοβούμενοι τη συσσώρευση λίπους, ωστόσο μια νέα δίαιτα, εμπνευσμένη από το Ραμαζάνι, ανατρέπει όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.


Ειδικότερα, όπως προέκυψε από πρόσφατη έρευνα του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, που βασίστηκε στο Ραμαζάνι, ένα πιάτο μακαρόνια το βράδυ μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη και καρδιοπάθειες.


Το Ραμαζάνι διαρκεί 30 ημέρες κατά τις οποίες οι Μουσουλμάνοι νηστεύουν μέχρι τη δύση του ηλίου και το βράδυ καταναλώνουν γεύματα πλούσια σε υδατάνθρακες.

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες θεωρούνται καλή πηγή ενέργειας και περιλαμβάνουν ζυμαρικά ολικής άλεσης, ψωμί, ρύζι και φασόλια.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που διήρκεσε έξι μήνες, οι επιστήμονες επιστράτευσαν 78 εθελοντές οι οποίοι ακολουθούσαν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τις διατροφικές συνήθειες του Ραμαζανιού.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές στο πλαίσιο της μελέτης, το διατροφολόγιο των Μουσουλμάνων κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού αυξάνει την αίσθηση κορεσμού και ρυθμίζει την παραγωγή ορμονών που συνδέονται με τις καρδιοπάθειες, μειώνοντας τον κίνδυνο για καρδιακά νοσήματα.

Επιπλέον, οι εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα έχασαν σωματικό βάρος και λίπος, ενώ παρουσίασαν σημαντική βελτίωση σε ότι αφορά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τα λιπίδια του αίματος, καθώς και τα επίπεδα ουσιών που συνδέονται με τον κίνδυνο φλεγμονής.Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν ότι η κατανάλωση υδατανθράκων το βράδυ είναι ευεργετική, κυρίως για τους ανθρώπους που κινδυνεύουν να αναπτύξουν διαβήτη ή καρδιακά νοσήματα εξαιτίας της παχυσαρκίας.Το διαβάσαμε στο : http://revealedtheninthwave.blogspot.gr
Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.