Κήπος Στα Μεσόγεια: Application για την ελληνική διατροφική κληρονομιά.

Application για την ελληνική διατροφική κληρονομιά.


Είναι ένας ψηφιακός χάρτης με προορισμούς... γαστρονομικούς, ένα εργαλείο που συνδέει την παραγωγή των προϊόντων με τη παράδοση και την ιστορική συνέχεια ενός τόπου, με τον πολιτισμό και την οικονομία.
Είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα που παρουσιάζεται στην πιλοτική της μορφή στην DETROP, με σκοπό αρχικά να αναδείξει τα προϊόντα των εκθετών. "Για πρώτη φορά, η τεχνολογία και η καινοτομία κάνουν 'δυναμική παρέμβαση' σε μια ελληνική έκθεση Τροφίμων και Ποτών, όπως είναι η DETROP, διευρύνοντας με τέτοιο τρόπο το πεδίο ανάπτυξης και προώθησης των προϊόντων. Άλλωστε, η τεχνολογία είναι ένας τομέας στον οποίο επενδύουμε συστηματικά καθώς συνδέεται με την καινοτομία, την εξέλιξη και κατ' επέκταση το μέλλον μας" δήλωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης.

Το application δίνει -μεταξύ άλλων- τη δυνατότητα να εντοπίζει κανείς, επιλέγοντας μια κατηγορία προϊόντων, όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, σύγχρονες μονάδες αλλά και παραδοσιακές: φάρμες, μύλους, ζυθοποιεία, γαλακτοκομεία, αμπελώνες, οπωρώνες, εστιατόρια, καφετέριες, αγορές τροφίμων, παντοπωλεία, ξενοδοχεία και πανδοχεία."Είναι μια πρωτοπόρος ιδέα που βασίζεται στα Google Maps APIs και μπορεί να εμπλουτιστεί απεριόριστα με δεδομένα που θα προσθέτουν όλοι όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν" εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιδρυτής του GDG Thessaloniki, Παναγιώτης Τζίνης.

"Πρόκειται για Open Linked Data, μια μέθοδο με την οποία δημοσιεύονται ανοιχτά δομημένα δεδομένα, ώστε να είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους και να είναι πιο χρήσιμα. Χτίζεται πάνω σε βασικές τεχνολογίες του διαδικτύου, οι οποίες δεν σταματούν στο να υπηρετήσουν μόνο τον αναγνώστη της ιστοσελίδας, αλλά επεκτείνονται στο να διανείμουν αυτά τα δεδομένα, ώστε να διαβαστούν αυτόματα από τους υπολογιστές. Αυτό επιτρέπει δεδομένα από διαφορετικές πηγές να συνδέονται" εξήγησε.

"Έτσι, παρέχεται στον χρήστη η δυνατότητα να αντλήσει από μια αναζήτηση πλουσιότερες και περισσότερες πληροφορίες που σχετίζονται με αυτήν" συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι το GDG Thessaloniki και οι συνεργάτες του είναι υπεύθυνοι για την εγκυρότητα και την ασφάλεια των δεδομένων. Σύμφωνα με τον κ. Τζίνη, αυτό θα οδηγήσει σε μια τεράστια βάση δεδομένων, με τη συμβολή και άλλων φορέων (πανεπιστημιακών, εκπαιδευτικών, κρατικών) ώστε μελλοντικά να αξιοποιηθεί ως ένα εργαλείο εξωστρέφειας.

"Ως κοινότητα προγραμματιστών της Google θέλουμε να προσφέρουμε την τεχνογνωσία που απαιτείται για να αναδείξουμε την ελληνική παραγωγή βοηθώντας στην ανάγκη που υπάρχει για ανάπτυξη" ανέφερε ο κ. Τζίνης και πρόσθεσε: "Με αυτό το είδος χαρτογράφησης θα προκύψουν πολλά περισσότερα στοιχεία που μπορούμε να αξιοποιήσουμε, όπως για παράδειγμα να δούμε τι ανάγκες έχει η κάθε περιοχή και πού αξίζει να γίνει μια σχετική επένδυση ή όχι".

Το application που δημιούργησε το GDG Thesaloniki συμβαδίζει με τι πιο σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις που όπως λένε οι προγραμματιστές, είναι πλέον οι διαδικτυακές εφαρμογές. Με αυτόν τον τρόπο, ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα, ανεξάρτητα από το λογισμικό ή τη συσκευή που διαθέτει.

Πηγή:www.paseges.gr

Το διαβάσαμε στο : http://piperies-agiou-georgiou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.