Κήπος Στα Μεσόγεια: Μερικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να πίνετε καθημερινά νερό με λεμόνι

13 Ιουνίου 2014

Μερικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να πίνετε καθημερινά νερό με λεμόνι
Το εκπληκτικό λεμόνι! Ένα όπλο αποτοξίνωσης και αλκαλοποίησης του οργανισμού! 
Στην αρχή μπορεί να σας φανεί πολύ ξινό και να σας δυσκολεύει η ένταξη του στην καθημερινή σας συνήθεια. Όμως εκτός του ότι μετά από μερικές μέρες δεν θα σας ενοχλεί καθόλου, έχετε την επιλογή της προσθήκης μιας κουταλιάς μελιού! 

Υιοθετώντας μόνο αυτή την πρακτική, πίνοντας ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί για ένα μήνα μπορεί να αλλάξει ριζικά η υγεία μας και να μας χαρίσει ενέργεια. Η συνταγή είναι πολύ απλή-ένα φλιτζάνι ζεστό (όχι καυτό) νερό και το χυμό από μισό λεμόνι.

Πάμε να δούμε μερικούς λόγους που πρέπει να πίνουμε χυμό λεμονιού κάθε μέρα


Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος


Τα λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία είναι εξαιρετική για την καταπολέμηση των κρυολογημάτων. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα καλίου, που διεγείρει την εγκεφαλική και νευρική λειτουργία. Επιπλέον, το κάλιο βοηθάει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.


Ενυδάτωση του λεμφικού συστήματος


Αυτό το ποτήρι ευεξίας, βοηθάει στο να ξεκινήσει η μέρα μας με ένα τόνο ενυδάτωσης, που (προφανώς) αποτρέπει την αφυδάτωση και την επινεφριδιακή κόπωση. Όταν το σώμα είναι αφυδατωμένο, ή «βαθιά αφυδατωμένο» (επινεφριδιακή κόπωση), δεν μπορεί να πραγματοποιήσει σωστά όλες τις βασικές λειτουργίες του, κάτι το οποίο προκαλεί συσσώρευση τοξικών ουσιών, στρες, δυσκοιλιότητα, και πολλά άλλα. 
Τα επινεφρίδια, αποτελούν δύο μικρούς αδένες που βρίσκονται στο πάνω μέρος των νεφρών, και μαζί με τον θυρεοειδή αδένα, παράγουν ενέργεια. Μπορούν επίσης να εκκρίνουν σημαντικές ορμόνες, συμπεριλαμβανομένης της αλδοστερόνης. Η αλδοστερόνη είναι μια ορμόνη που εκκρίνεται από τα επινεφρίδιά σας, ρυθμίζοντας τα επίπεδα νερού στο σώμα σας και τη συγκέντρωση μεταλλικών στοιχείων, όπως το νάτριο, και βοηθώντας σας έτσι να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Επίσης, τα επινεφρίδια ρυθμίζουν τη σωστή ανταπόκριση του οργανισμού απέναντι στο στρες. Το συμπέρασμα είναι ότι δεν θα επιθυμούσατε ποτέ να βρεθείτε σε μία ακραία κατάσταση αφυδάτωσης! 

Ενισχύει τη διάθεση

Το λεμόνι σας ενεργοποιεί, ενισχύοντας τη διάθεσή σας. Η ενέργεια η οποία ο άνθρωπος προσλαμβάνει από το φαγητό, προέρχεται από τα άτομα και τα μόρια των τροφών σας. Η αντίδραση συμβαίνει, όταν τα θετικά φορτισμένα ιόντα των τροφών εισάγονται στο πεπτικό σύστημα, αλληλεπιδρώντας με τα αρνητικά φορτισμένα ένζυμα. 
Το λεμόνι, αποτελεί ένα από τα ελάχιστα τρόφιμα που περιέχει περισσότερα αρνητικά φορτισμένα ιόντα, δίνοντας, έτσι, στο σώμα περισσότερη ενέργεια όταν εισέρχεται στο πεπτικό σύστημα. Επιπλέον, το άρωμα του λεμονιού έχει την ιδιότητα να ενεργοποιεί τον οργανισμό και να ενισχύει τη διάθεση. Η μυρωδιά του χυμού από λεμόνι, μπορεί να σας δώσει καλή διάθεση και να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το μυαλό σας. Το λεμόνι, μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης. 

Αποτοξινώνει το συκώτι

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα NaturalNews.com, το κιτρικό οξύ των λεμονιών, βοηθάει στη μεγιστοποίηση της λειτουργίας των ενζύμων, πράγμα το οποίο διεγείρει το συκώτι, ενισχύοντας έτσι την αποτοξίνωση του οργανισμού. 

Βοηθάει την πέψη

Όχι μόνο, χάρις σε αυτό, δεν θα αντιμετωπίσετε ξανά προβλήματα δυσπεψίας, αλλά θα βοηθηθείτε στο να καθαρίσετε το πεπτικό σας σύστημα. Το λεμόνι συμβάλλει στην παραγωγή χολής από το συκώτι, ενός οξέος που βοηθάει την πέψη. Η σωστή και αποτελεσματική πέψη, μειώνει το αίσθημα καύσου στο στομάχι, αλλά και την δυσκοιλιότητα. Τα Λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, η οποίες βοηθάνε στη μείωση της πείνας. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι που διατηρούν μια πιο αλκαλική δίαιτα χάνουν βάρος γρηγορότερα. 

Ισορροπεί το pH

Με το να πίνετε καθημερινά νερό με λεμόνι θα μειώσετε την συνολική τοξικότητα στο σώμα σας. Το λεμόνι αποτελεί ένα από τα πιο αλκαλικά τρόφιμα που υπάρχουν. Μπορεί να διαθέτει κιτρικό οξύ, ωστόσο δεν προκαλεί τοξικότητα όταν μεταβολιστεί. Μπορεί τα λεμόνια από μόνα τους να είναι όξινα αλλά μέσα στον οργανισμό μας γίνονται αλκαλικά (το κιτρικό οξύ δεν δημιουργεί οξύτητα στο σώμα όταν μεταβολίζεται). Όπως γνωρίζουμε ένα αλκαλικό σώμα είναι πραγματικά το κλειδί για καλή υγεία. 

Βοηθάει στην απώλεια βάρους

Τα λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες πηκτίνης, η οποία βοηθάει στην καταπολέμηση του αισθήματος της πείνας. Επιπρόσθετα, έχει αποδειχθεί ότι όσοι ακολουθούν μία περισσότερο αλκαλική διατροφή, χάνουν ευκολότερα βάρος. 

Δρα ως ένα απαλό φυσικό διουρητικό

Ο χυμός λεμονιού βοηθάει στην απομάκρυνση ανεπιθύμητων ουσιών, καθώς τα λεμόνια αυξάνουν το ρυθμό ούρησης στο σώμα. Οι τοξίνες απελευθερώνονται πιο γρήγορα, κάτι το οποίο σας βοηθάει να διατηρήσετε την υγεία του ουροποιητικού σας συστήματος. 

Καθαρίζει το δέρμα

Το συστατικό της βιταμίνης C, μειώνει τόσο τις κηλίδες που δημιουργούνται στο δέρμα, ενώ βοηθάει και στην καταπολέμηση των ρυτίδων. Το νερό με λεμόνι καθαρίζει τις τοξίνες του αίματος, με αποτέλεσμα να διατηρεί καθαρό και το δέρμα σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας πάνω σε σημάδια, ούτως ώστε να μειώσει την εμφάνισή τους.  

Δροσίζει την αναπνοή

Και όχι μόνο, καθώς μπορεί να ανακουφίσει τον πονόδοντο, αλλά και να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ουλίτιδας. Ωστόσο, το κιτρικό οξύ μπορεί να φθείρει τον σμάλτο των δοντιών, γι αυτό και η χρήση του πρέπει να γίνεται προσεκτικά. 

Ανακούφιση από το στρες

Η βιταμίνη C είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που εξαντλούνται στον οργανισμό, όταν το μυαλό και το σώμα στρεσαριστεί. Και όπως προαναφέραμε τα λεμόνια είναι… ασφυκτικά γεμάτα από βιταμίνη C. 

Για την υγεία όλου του σώματος

Τα λεμόνια, όπως και τα λάιμ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο. Το κάλιο είναι ένα σημαντικό μεταλλικό στοιχείο που λειτουργεί συνδυαστικά με το νάτριο για την ομαλή ηλεκτρική μετάδοση στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα. 
Κατάθλιψη, άγχος, σύγχυση και απώλεια μνήμης μπορεί να οφείλεται σε χαμηλά επίπεδα καλίου στο αίμα. Το ίδιο το νευρικό σύστημα χρειάζεται κάλιο για να εξασφαλίσει τα σταθερά σήματα που δίνονται στην καρδιά. Έτσι, η υγεία της καρδιάς σας έχει βελτιωθεί από το κάλιο που περιέχεται στο ρόφημά σας.

*** Μην χρησιμοποιείτε συσκευασμένο χυμό λεμονιού, καθώς μπορεί να περιέχει θειώδη άλατα, στα οποία πολλοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί και που, απλά, είναι ανθυγιεινά.

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.