Κήπος Στα Μεσόγεια: Τροφές για όμορφα δόντια!

Τροφές για όμορφα δόντια!


Η καθημερινή φροντίδα και περιποίηση των δοντιών δεν αρκεί για την αποφυγή των μικροβίων στη σωματική κοιλότητα...
Η σωστή διατροφή παίζει σπουδαίο ρόλο σε ένα λαμπερό και όμορφο χαμόγελο. Έξυπνες επιλογές τροφίμων μπορούν να ελαχιστοποιήσουν την πιθανή φθορά των δοντιών και να σταματήσουν τυχόν πόνο.

Έτσι ορισμένα αγαπημένα φαγητά θα σας βοηθήσουν να έχετε ένα υγιές και πάνω απ” όλα λαμπερό χαμόγελο!

Τα 4 καλύτερα τρόφιμα για τα δόντια σας είναι:

1. Μαύρη σοκολάτα

Ναι, η σοκολάτα είναι πραγματικά πρώτη στη λίστα. Χάρη στην ένωση κακάο CBH, η οποία όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, σκληραίνει το σμάλτο των δοντιών και κάνει τα δόντια σας πιο ανθεκτικά στην τερηδόνα και την ευαισθησία, είναι θα λέγαμε ένα «superfood» για τα δόντια.

Για να αποκομίσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα οφέλη, αναζητήστε μια μαύρη σοκολάτα με 75% περιεκτικότητα σε κακάο ή υψηλότερο και με λιγότερο από 8 γραμμάρια ζάχαρης ανά μερίδα.

2. Κοτόπουλο

Η βιταμίνη Κ2 είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του προσώπου, του σαγονιού και των δοντιών. Γιατί; Επειδή η βιταμίνη Κ2 διατηρεί το ασβέστιο και έτσι βοηθάει τα οστά και τα δόντια. Είναι ένας ιδανικός ρυθμιστής του ασβεστίου στο σώμα μας γι” αυτό η ανεπαρκής πρόσληψη βιταμίνης Κ2 είναι ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο τα περισσότερα παιδιά χρειάζονται ορθοδοντικό.

Για ένα πιάτο ιδιαίτερα πλούσιο σε αυτήν την απαραίτητη βιταμίνη, αναζητήστε τρόφιμα όπως είναι το κοτόπουλο.

3. Ο σολωμός

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το ασβέστιο βοηθάει στην προστασία των δοντιών και των ούλων. Αλλά ξέρατε ότι το σώμα σας πραγματικά δεν μπορεί να απορροφήσει το ασβέστιο σωστά χωρίς επαρκή βιταμίνη D;

Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολωμός, είναι μια μεγάλη πηγή αυτού του θρεπτικού συστατικού και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ουλίτιδας.

4. Νερό

Αν και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, είναι δύσκολο να καταλάβουμε πόσο ζωτικής σημασίας H2O είναι για ένα υγιές χαμόγελο.

Το σάλιο είναι ο καλύτερος φίλος στο στόμα σας, δεδομένου ότι βοηθάει να εξουδετερώσει τα οξέα που υπάρχουν εκεί ενώ ταυτόχρονα βοηθάει στην πρόληψη της τερηδόνας και της κακής αναπνοής. Έτσι, καλό θα ήταν μετά από ένα γεύμα να πίνετε τουλάχιστον 1 ποτήρι νερό!

Με τη βοήθεια των παραπάνω τροφίμων θα δείτε πως θα έχετε ένα υγιές και όμορφο χαμόγελο!

Χαμογελάστε ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.