Κήπος Στα Μεσόγεια: Δωρεάν μαστογραφίες στο Αρεταίειο, από 19 έως 23 Οκτωβρίου 2015

Δωρεάν μαστογραφίες στο Αρεταίειο, από 19 έως 23 Οκτωβρίου 2015

Δωρεάν προληπτικό έλεγχο σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες αποφάσισε να προσφέρει, με αφορμή τον μήνα πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού, Οκτώβριο, το Α’ Εργαστήριο Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής- η οποία πρέπει να σημειωθεί ότι στηρίζεται από την εταιρία Bayer- θα δοθεί η δυνατότητα εκτέλεσης 50 μαστογραφιών, δωρεάν, στη Μονάδα Μαστογραφίας του Εργαστηρίου Ακτινολογίας του Αρεταίειου Νοσοκομείου. 

Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν από 19 έως 23 Οκτωβρίου 2015, ενώ οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείσουν ραντεβού ή να ζητήσουν περαιτέρω πληροφορίες στο τηλέφωνο του Τμήματος (210 7286162).

"Λόγω των δυσκολιών που έχουν ανακύψει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, η συνεισφορά  αυτή κρίνεται επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε" ανέφερε η Καθηγήτρια Ακτινολογίας Λ.Ε. Μουλοπούλου, Διευθύντρια του Α’ Εργαστηρίου Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, τονίζοντας παράλληλα πως στην Ελλάδα ετήσια μαστογραφία πραγματοποιεί μόνο το 50% του γυναικείου πληθυσμού που θα έπρεπε να εξεταστεί.

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι της Μονάδας Απεικόνισης Μαστού, Λέκτορες κ. Ηλίας Πριμέτης και κα Ευαγγελία Πανουργιά τόνισαν ότι η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σώζει ζωές. 

Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μαστογραφία και υπερηχογράφημα μαστών, ανάλογα με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.