Κήπος Στα Μεσόγεια: Εγκαίνια και Αγιασμός στο Εσπερινό Γυμνάσιο Λαυρίου

13 Οκτωβρίου 2015

Εγκαίνια και Αγιασμός στο Εσπερινό Γυμνάσιο Λαυρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από προσπάθειες πολλών ετών το Εσπερινό Γυμνάσιο Λαυρίου άνοιξε για πρώτη φορά  τις πόρτες του στο Δήμο μας και υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με κέφι και αισιοδοξία.
Χθες το απόγευμα 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός και τα εγκαίνια, παρουσία του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά και του Σεβασμιότατου πατέρα Κωνσταντίνου.

Το Εσπερινό Γυμνάσιο στεγάζεται στο 1ο Γυμνάσιο Λαυρίου και αυτή τη στιγμή η Α’ τάξη αριθμεί ήδη 30 μαθητές, ενώ η Β τάξη 10.  Η φοίτηση διαρκεί 3 έτη και το απολυτήριο Γυμνασίου είναι πλήρως ισότιμο και αντίστοιχο με του Ημερήσιου Γυμνασίου και  απευθύνεται σε εργαζόμενους νέους άνω των 14 ετών.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δομή  ακολουθεί πρόγραμμα σπουδών αντίστοιχο με εκείνο των Ημερησίων Σχολείων, με τη διαφορά ότι ορισμένα δευτερεύοντα μαθήματα, δεν γίνονται για την εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου.  Εφόσον συνεχίσουν την εκπαίδευση σε Εσπερινό Λύκειο υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με τα ειδικά, ευνοϊκά κριτήρια για υποψηφίους των Εσπερινών Σχολείων.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές μια καλή σχολική χρονιά και κάλεσε όλους τους δημότες που δεν έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους να εγγραφούν στο Εσπερινό Γυμνάσιο. Το πτυχίο του Γυμνασίου μπορεί να εξασφαλίσει πρόσβαση στους ενδιαφερομένους σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ και σε πλήθος ακόμα προγραμμάτων απασχόλησης.
Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.