Κήπος Στα Μεσόγεια: Την Κυριακή 13 Μαρτίου το Μεγάλο Παιχνίδι Αποκριάς στην Κερατέα Δασισμένο στην Ιστορία και Λαογραφία της Πόλης

Την Κυριακή 13 Μαρτίου το Μεγάλο Παιχνίδι Αποκριάς στην Κερατέα Δασισμένο στην Ιστορία και Λαογραφία της Πόλης

Όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο παιχνίδι που θα γίνει στους δρόμους και σε κτίρια της Κερατέας την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς .
Το παιχνίδι που έχει τίτλο «Ψάχνοντας το μαγικό ξόρκι της Αποκριάς στην πόλη μας» είναι βασισμένο στην ιστορία της Κερατέας καθώς και την λαογραφία του τόπου, τα αρβανίτικα ήθη και έθιμα της Αποκριάς. Όλα αυτά θα ξεδιπλωθούν μέσα από το παιχνίδι, την αναζήτηση, την συμμετοχή  και την συνεργασία.  
Συμμετέχουν  212  μαθητές από όλα τα Δημοτικά σχολεία και το Γυμνάσιο Κερατέας, 18 συνοδοί και 40 περίπου εθελοντές.



Οι ομάδες που θα  συμμετέχουν είναι:
  • «ΠΟΥΣΙ ΛΙΕΔΙ» και «ΜΟΚΡΙΖΑ» από το 1o Δημοτικό Σχολείο Κερατέας
  • «ΓΚΟΥΡΓΚΟΥΤΖΑΣ», «ΜΗΤΡΟΠΗΣΙ» και «ΠΡΑΡΙΖΑ» από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας
  • «ΝΤΑΡΔΕΖΑ», «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΖΑ» και «ΡΟΥΜΟΥΝΤΙ»  από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας
  • «ΜΠΟΥΚΟΥΡΙΜΑ», «ΓΚΟΥΡΙ ΜΠΑΡΔΙ» και «ΒΙΛΑ ΔΕ ΛΙΠΙΡΑ»  από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας.
  • «ΣΚΙΝΤΙΜΑΔ», «ΧΟΥΝΙ ΜΑΔΙ», «ΜΑΛΙΑ ΚΟΥΚΙΑ», «ΚΟΝΤΡΑ ΛΙΟΥΛΙΑ» ,  «ΝΤΡΙΣΤΙΛΙΑ», «ΚΛΗΣΑ ΛΟΥΚΑ» και «ΒΙΡΟΡΙΑ»  από το Γυμνάσιο  Κερατέας.

Η έναρξη του παιχνιδιού θα γίνει 10:00 το πρωί από το υπαίθριο θέατρο πίσω από το Δημοτικό Ωδείο «Δημήτρης Νικολάου» (Κτίριο Δροσόπουλου) και η λήξη του στην κεντρική πλατεία Κερατέας περίπου στις 14:30 το μεσημέρι όπου με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια θα ανακοινωθεί η νικήτρια ομάδα.

Το παιχνίδι αυτό υλοποιείται από την «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ», το Τοπικό Τμήμα Κερατέας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και το Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο Γυμνασίου Κερατέας σε συνεργασία με τους συλλόγους: Λύκειο των Ελληνίδων, Μορφωτικό & Καλλιτεχνικό Σύλλογο «Απόλλων», Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο «Ηγέχορο», Πρωτοβουλία Γυναικών «Μνησιμάχη»,   Σύλλογο Γονέων & Φίλων του Δημοτικού Ωδείου Κερατέας «Δημήτρης Νικολάου», ΚΑΠΗ Κερατέας καθώς και τον Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου Κερατέας.

Οι χορηγοί  του παιχνιδιού είναι :
O Σύλλογος Εμποροεπαγγελματοβιοτεχνών Κερατέας - Κουβαρά ο οποίος καλύπτει τα  δώρα που θα δοθούν σε όλα τα παιδιά της καλύτερης ομάδα αλλά και

Το Tυπογραφείο-Εκτυπώσεις Τάσος Φώτου που καλύπτει όλες τις απαιτούμενες  εκτυπώσεις του παιχνιδιού.


forkeratea.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.