Κήπος Στα Μεσόγεια: Δράσεις: Εκδρομή - Πεζοπορία στους Δελφούς με την «ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ»

Δράσεις: Εκδρομή - Πεζοπορία στους Δελφούς με την «ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ»

Την Κυριακή 1/11/15 το τμήμα Πεζοπορίας του Αθλητικού Ομίλου «ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ» διοργανώνει και σας προσκαλεί σε μια μονοήμερη εκδρομή πεζοπορίας στους Δελφούς.



Πληροφορίες
Η πεζοπορία στα ενεργειακά μονοπάτια των Δελφών, στους δρόμους που χιλιάδες προσκυνητές στην αρχαιότητα περπάτησαν, αναζητώντας τον προσωπικό τους χρησμό από την Πυθία, είναι μια εμπειρία μοναδική, που κάθε πεζοπόρος πρέπει να ζήσει έστω και μια φορά στα... πόδια του.

Το μονοπάτι Δελφοί - Κωρύκειον  Άντρο οδηγεί στο πανέμορφο σπήλαιο που αποτελούσε το μυθολογικό σπίτι του αρχαίου θεού Πάνα (υψόμετρο 1300 μέτρα). Στο σπήλαιο βρέθηκαν, κατά την αρχαιολογική έρευνα, ευρήματα τα οποία εκτίθενται στο Μουσείο των Δελφών. Ένα τμήμα του μονοπατιού διασχίζει τον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού ενώ η θέα του Δελφικού Τοπίου και των Φαιδριάδων βράχων αναδεικνύεται σε όλο της το μεγαλείο από την περιοχή της «Σκάλας», ακριβώς πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Μεγάλο μέρος του μονοπατιού  συμπίπτει με το διεθνές μονοπάτι Ε4 (από το Γιβραλτάρ μέχρι την Κύπρο).
Η διαδρομή προς το Κωρύκειον Άντρον χαρακτηρίζεται από πολλούς σαν ένας από τους ωραιότερους περιπάτους στον κόσμο. Η πεζοπορία έχει συναρπαστική θέα σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο.
Η  διαδρομή Λιβάδι Παρνασσού - Κωρύκειο Άντρο είναι εύκολη και συνολικού μήκους 3,5 χλμ.
Στην επιστροφή θα ακολουθήσουμε το αρχαίο μονοπάτι, που συνδέει το σπήλαιο με τους Δελφούς (διάρκεια 3-3,5 ώρες). Το μονοπάτι ξεκινά κοντά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών.
Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν εκείνη την ημέρα. Σε περίπτωση πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών θα πραγματοποιηθεί εναλλακτικά επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Μαντείου των Δελφών, στο μουσείο Δελφών, στο Μουσείο Δελφικών Εορτών Άγγελου & Εύας Σικελιανού, περιήγηση στο χωριό των Δελφών, επίσκεψη στην Αράχοβα καθώς και στο μοναστήρι του Οσίου Λουκά, το σημαντικότερο ίσως μνημείο της μεσοβυζαντινής εποχής στον Ελλαδικό χώρο (εγγεγραμμένο στον Παγκόσμιο Κατάλογο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.)
Ώρα αναχώρησης την Κυριακή 1/11 στις 07:00 το πρωί από το Δημοτικό Παρκινγκ Κερατέας (οδός Φειδίου & Κυπρίων Αγωνιστών)
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο τηλ.: 2299068314 έως τις 30/10/2015
https://lh3.googleusercontent.com/1-icTFKT_YRoNT4TrJevhuCnUTVEBWLxksLpHaUYRyajWk4af6ReEKYtR5NL905cGgyyDNuZ4pDZuoZH1NcC3h-7hxcKhsFPI27i1tFrZcoULRrb7warglvGPgMT7Doh3cRuCgGDNoqUQP2Y
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ»
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ (e-mail): aonikikerateas@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.