Κήπος Στα Μεσόγεια: Κηπουρική και Ψυχική Υγεία

7 Απριλίου 2016

Κηπουρική και Ψυχική Υγεία


Κάθε επαφή με το φυσικό περιβάλλον έχει οφέλη για την ψυχική μας υγεία.


Η κηπουρική σε κοινοτικούς κήπους μπορεί να βελτιώσει τη
διάθεση και την αυτοπεποίθηση, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν τα πανεπιστήμια Westminster και Essex.

Στη μελέτη συμμετείχαν 269 άτομα, από τους οποίους περίπου οι μισοί ασχολούνταν με την κηπουρική. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τη διάθεση, την αυτοεκτίμηση και την γενική κατάσταση της υγείας τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι εκείνοι που είχαν περάσει έστω 30 λεπτά την εβδομάδα στους κήπους τους βελτίωσαν σημαντικά την ψυχική τους υγεία και είχαν χαμηλότερα επίπεδα κόπωσης, κατάθλιψης, έντασης και θυμού σε σχέση με όσους δεν ασχολούνταν με την κηπουρική. Επίσης, από την έρευνα φάνηκε ότι οι κηπουροί είχαν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) και λιγότερα προβλήματα όσον αφορά το σωματικό τους βάρος από εκείνους που δεν ασχολούνταν με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Καθώς ο πλυθησμός στα αστικά κέντρα αυξάνεται, όπως και τα προβλήματα που αφορούν την ψυχική υγεία, η δρ. Carly Wood από το Πανεπιστήμιο του Essex, υποστηρίζει ότι η κοινοτική κηπουρική μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προαγωγή της ψυχικής ευεξίας στους κατοίκους των σύγχρονων αστικών περιοχών.

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.