Κήπος Στα Μεσόγεια: Τα πουλερικά προστατεύουν τους εφήβους από το καρκίνο του παχέος εντέρου

25 Ιουνίου 2013

Τα πουλερικά προστατεύουν τους εφήβους από το καρκίνο του παχέος εντέρου


Μία καινούρια μελέτη αποκαλύπτει ότι η τακτική κατανάλωση πουλερικών και ψαρικών κατά τη διάρκεια της εφηβείας προστατεύει από την εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου αργότερα στην ενήλικη ζωή.
Σύμφωνα με την έρευνα, 19.771 γυναίκες ηλικίας 34 έως 51, οι γυναίκες που κατανάλωναν περισσότερο κοτόπουλο κατά τη διάρκεια της εφηβείας τους είχαν κίνδυνο για εμφάνιση αδενωμάτων, που είναι καλοήθεις όγκοι που συχνά εξελίσσονται σε καρκίνο του παχέος εντέρου.

Αν και οι ερευνητές δεν εντόπισαν κάποια άμεση σχέση μεταξύ της κατανάλωση κόκκινου κρέατος και των αδενωμάτων, διεπίστωσαν ότι η αντικατάσταση μιας μερίδας ανά ημέρα κόκκινου κρέατος με μια μερίδα πουλερικών ή ψαριών μειώνει τον κίνδυνο για αδενώματα μέχρι και 40 %.

«Τα ευρήματά μας δεν υποδηλώνουν κάποια άμεση σχέση μεταξύ της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος κατά τη διάρκεια της εφηβείας και των αδενωμάτων του παχέος εντέρου αργότερα στη ζωή. Όμως δείχνουν ότι η υψηλότερη κατανάλωση πουλερικών κατά τη διάρκεια της εφηβικής περιόδου σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο αδενωμάτων του παχέος εντέρου», είπε η Nimptsch

Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι μια διατροφή πλούσια σε κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας μπορεί να αυξήσει σημαντικά την πιθανότητα να εμφανίσει κάποιος καρκίνο του παχέος εντέρου.

 Άλλοι παράγοντες που επίσης αυξάνουν τη πιθανότητα εμφάνισης αυτής της μορφής καρκίνου είναι:
  • Ο αλκοολισμός
  • Η έλλειψη άσκησης και η παχυσαρκία
  • Διάφορες ασθένειες όπως ο διαβήτης
  • Οι διατροφές με πολλά λιπαρά
Πηγή : http://www.adinatisma.com

Το διαβάσαμε στο : http://ksipnistere.blogspot.gr/
Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.