Κήπος Στα Μεσόγεια: Διορθωτική δήλωση Σγουρού για την Κερατέα μετά το χθεσινό δελτίο τύπου

Διορθωτική δήλωση Σγουρού για την Κερατέα μετά το χθεσινό δελτίο τύπου


Mε νέα διορθωτική δήλωσή του ο κ. Σγουρός διευκρινίζει ότι η θέση «Φοβόλες» της Κερατέας αφορά στη «δημιουργία Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) και όχι στη δημιουργία ΧΥΤΑ, όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε στον τίτλο του σχετικού δελτίου».



Με τη δήλωσή του αυτή φέρεται να συνηγορεί στην πρόταση του δήμου, παρόλο που αυτή δεν έχει διατυπωθεί επίσημα. Γεγονός που οδηγεί στην εκτίμηση ότι κάποιες πρώτες συγκλίσεις έχουν επιτευχθεί. Εκείνο που δεν γνωρίζουμε είναι οι όροι της σύγκλισης.

Περιφέρεια Αττικής: Διευκρινίζεται ότι οι Φοβόλες θα είναι η νέα χωροθετημένη θέση για δημιουργία Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) και όχι θέση για ταφή απορριμμάτων
Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013 11:46
Σχετικά με δημοσιεύματα του τύπου για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής περί παράτασης προθεσμίας στην κατασκευή του έργου «Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων» στην περιοχή του Οβριοκάστρου στην Κερατέα, τονίζεται ότι η θέση της Περιφέρειας, σχετικά με το θέμα, είναι σαφής και κατηγορηματική και έχει ειπωθεί επανειλημμένως. Η νέα χωροθετημένη θέση θα είναι αναμφισβήτητα στις Φοβόλες. Η θέση αυτή όμως θα αφορά στη δημιουργία Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) και όχι στη δημιουργία ΧΥΤΑ, όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε στον τίτλο του σχετικού δελτίου τύπου της 29ης Ιουλίου 2013.
Για την ολοκλήρωση της νέας χωροθέτησης υπολείπεται η σύνταξη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από το Δήμο. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούνται για το τυπικό κλείσιμο του παλαιού έργου δε θα πρέπει να παρερμηνεύονται και να διαστρεβλώνονται.
Με αφορμή το θέμα αυτό ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός δήλωσε:
« Δηλώνω κατηγορηματικά ότι για την Κερατέα, ισχύει η νέα χωροθέτηση που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων. Καταδικάζω την προσπάθεια ορισμένων να δημιουργήσουν θέμα εκ του μη όντος. Θα πράξουμε ό,τι προστάζει ο νόμος χωρίς διανθίσματα και τυμπανοκρουσίες, αλλά και χωρίς παρεκκλίσεις. Η Αττική θα αλλάξει πρόσωπο, θα αναβαθμιστεί σε όλους τους τομείς και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να γίνει τροχοπέδη στην προσπάθεια αυτή.»


Διαβάστε σχετικά:

Περιφέρεια Αττικής: Αναμφισβήτητα οι Φοβόλες θα είναι ο νέος χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην ΚερατέαΠεριφέρεια Αττικής: Αναμφισβήτητα οι Φοβόλες θα είναι ο νέος χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην Κερατέα

Με κατηγορηματικό τρόπο ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, τονίζει ότι στις Φοβόλες θα γίνεται η ταφή των απορριμμάτων της Κερατέας. Σε ανακοίνωση της η Περιφέρεια Αττικής, σχετικά με δημοσιεύματα…

από το antixyta.blogspot.gr Ο κ. σγουρός και η Περιφέρεια μας ξεκαθαρίζουν(;) με σημερινό δελτίου τύπου πως στην Κερατέα θα κατασκευαστεί ΧΩΡΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ και πως "η νέα χωροθετη…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.