Κήπος Στα Μεσόγεια: Φυτικές ίνες: θωρακίζουν την υγεία μας

14 Αυγούστου 2013

Φυτικές ίνες: θωρακίζουν την υγεία μας


Γνωρίζετε ότι οι φυτικές ίνες θωρακίζουν την υγεία; Οι άνθρωποι που καταναλώνουν άφθονες φυτικές ίνες είναι λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν διαβήτη ή καρδιαγγειακά νοσήματα σύμφωνα με μια ανασκόπηση προηγούμενων μελετών που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση American Journal ofClinical Nutrition.

«Οι φυτικές ίνες των δημητριακών μάλλον είναι ένα από τα πιο προστατευτικά συστατικά των δημητριακών ολικής άλεσης που συνεισφέρουν στη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης νόσων» δήλωσε ο Lu Qi εκ των ερευνητών από τη Σχολή Δημόσιας
Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Η ομάδα των ερευνητών εξέτασε 28 μελέτες που αφορούσαν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη, 33 αναφορικά με την εκδήλωση καρδιαγγειακών και 19 για την παχυσαρκία.

Συνολικά παρατήρησαν ότι όσοι τρέφονταν με τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες (όπως τα δημητριακά πρωινού, καθώς και το ψωμί και το καστανό ρύζι με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες ) είχαν κατά 18-40% μικρότερο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη, 22-43% μικρότερο κίνδυνο εγκεφαλικού και 14-26%λ λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από καρδιαγγειακά συγκριτικά με όσους έτρωγαν τις λιγότερες φυτικές ίνες.

Σε ότι αφορά τα αδυνάτισμα όμως τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο ξεκάθαρα.

Πηγή: www.ourlife.gr

Το διαβάσαμε στο: http://piperies-agiou-georgiou.blogspot.com

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.